PMP, moment de reculegere pentru martirii anticomuniști: „Facem un îndemn la toate formațiunile politice să respingă hotărât tendințele radicale și extremiste care au început să se manifeste în societatea noastră”

PMP, moment de reculegere pentru martirii anticomuniști: „Facem un îndemn la toate formațiunile politice să respingă hotărât tendințele radicale și extremiste care au început să se manifeste în societatea noastră”
Foto: PMP / Facebook

De Ziua Națională a victimelor comunismului, națiunea română își manifestă veșnica recunoștință față de sacrificiul luptătorilor pentru libertate, stat de drept și suveranitate, care s-au uitat pe sine pentru a se dedica binelui românilor, au declarat reprezentanții PMP, care au îndemnat la „un moment de reculegere în onoarea eroilor care au trecut la cele veșnice în războiul pentru o lume mai bună și mai dreaptă”.

Mesajul PMP cu ocazia Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste

„Un moment de reculegere pentru martirii anticomuniști!PMP aduce un omagiu martirilor regimului comunist care au murit în închisori sau care au primit ani grei de temniță. De Ziua Națională a victimelor comunismului, națiunea română își manifestă veșnica recunoștință pentru sacrificiul luptătorilor pentru libertate, stat de drept și suveranitate, care s-au uitat pe sine pentru a se dedica binelui românilor”, se arată în comunicatul transmis joi de PMP.

Conform comunicatului, PMP„condamnă ferm atrocitățile comuniste din vremurile de tristă amintire și îndeamnă la un moment de reculegere în onoarea eroilor care au trecut la cele veșnice în războiul pentru o lume mai bună și mai dreaptă”.

„De aceea, noi contemporanii democrației românești postrevoluționare, avem nevoie de o clipă de reflecție asupra principiilor și idealurilor naționale care i-au călăuzit în luptă pe martirii anticomuniști”, mai spun reprezentanții PMP.

Totodată, PMPîși afirmă „încă o dată atașamentul față de valorile democrației, ale libertății personale, religioase și de exprimare”.

„Facem un îndemn la toate formațiunile politice să respingă hotărât tendințele radicale și extremiste care au început să se manifeste în societatea noastră. România și-a învățat lecția de istorie prin propriile trăiri și niciodată nu va mai fi obligată să-și treacă cetățenii, prin supliciile comuniste”, au adăugat reprezentanții PMP.

Tags: