PNL a depus la Parchetul General o plângere împotriva lui Meleșcanu, după votul din diaspora

PNL a depus la Parchetul General o plângere împotriva lui Meleșcanu, după votul din diaspora

PNL a depus, vineri, la Parchetul General o plângere împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după votul din Diaspora de la alegerile europarlamentare.

Liberalii îl acuză pe Meleșcanu de împiedicarecu premeditare a votului românilor din Diaspora

„Astăzi, preşedintele organizaţiei PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea, a depus la Parchetul General un denunţ penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cei cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a dreptului de vot a cetăţenilor români”, a afirmat Dancă, la o conferinţă de presă.

„În denunţul penal depus astăzi la Parchetul General sunt evidenţiate aceste fapte care demonstrează intenţia autorului, respectiv ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi probele în susţinerea acestei acuzaţii. (…)Din păcate, ceea ce s-a întâmplat duminică arată o ură a PSD şi ALDE, care, ştiind că nu vor obţine niciun folos în urma votului exprimat de cetăţenii români din străinătate, au încercat să împiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot”, a adăugat Dancă.

În acest context,PNL îi invită pe toţi cetăţenii lezaţi să îi trimită sesizările lor pentru a le acorda asistenţă juridică.