PNL încasează o nouă lovitură de la PSD. Social-democrații și-au impus propriul om la conducerea Portului Constanța. Marcel Ciolacu: „Am găsit un dezastru acolo”

PNL încasează o nouă lovitură de la PSD. Social-democrații și-au impus propriul om la conducerea Portului Constanța. Marcel Ciolacu: Am găsit un dezastru acolo
Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

PNL încasează o nouă lovitură de la partenerii de Guvernare, PSD forțând în ultimele zile schimbarea directorului Portului Constanța, Florin Goidea, cu Florin Vizan, un apropiat al social-democraților.

Miza schimbării conducerii Portului Constanța

Liberalii pierd astfel din ce în ce mai mult teren în fața PSD, nu doar în ceea ce privește deciziile luate de Guvern, dar și în privința oamenilor numiți în funcții cheie.

Schimbarea lui Florin Goidea nu este întâmplătoare, așa cum a sugerat chiar Marcel Ciolacu într-o ieșire publică marți. Acesta nu a ezitat să transmită săgeți către liberali, precizând că situația din portul Constanța e deplorabilă:

„Eu nu am avut vreodată vreo discuție în ceea ce privește împărțirea Portului Constanța sau a altor posturi. Acolo a expirat un mandat și a  fost schimbat. Eu mi-aduc aminte că am fost împreună cu ministrul Transporturilor de două ori în Portul Constanța. Și prim-ministrul a fost în Portul Constanța și de nenumărate ori a fost domnul ministru al Transporturilor.

Categoric lucrurile nu funcționează, cel puțin de când am fost eu, nu funcționau cum ne-am fi dorit să funcționeze lucrurile în Portul Constanța. Era Portul Constanța o oglindă, era totul ok? Am găsit un dezastru acolo”.

PNL încasează încă o lovitură de la partenerii de guvernare

După ce PSD a impus cu ușurință propria agendă în privința măsurilor luate de Guvern referitoare la modificarea Codului fiscal și la măsurile luate în domeniul energiei, PNL face tot mai mulți pași înapoi la presiunile partenerilor de guvernare.

Potrivit G4media, Florin Goidea și-a preluat mandatul în 28 decembrie 2020, atunci când l-a înlocuit pe Costel Stancă, la expirarea mandatului acestuia din urmă. Goidea și-a preluat mandatul la câteva zile după învestirea Guvernului PNL-USR condus de Florin Cîțu.

În mai 2022, noul șef al Portului Constanța, Florin Vizan, a fost numit la conducerea Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Constanța, din cadrul CNAIR (Ministerul Transporturilor). Vizan a mai activat și în conducerea Petromin, CNAPMC, dar și la Oil Terminal pe vremea când făcea politică în Partidul Democrat Liberal (PDL), conform ziuaconstanta.ro.

Conform celei mai recente declarații de avere, depusă în iunie 2022, Florin Vizan deține un teren intravilan de 1154 mp în stațiunea Neptun (2001), trei terenuri extravilane în localitatea constănțeană Corbu, dobândite în 2015, în suprafață totală de 10 hectare și un teren extravilan în municipiul Constanța de 9000 mp (2006).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)