PNL o somează pe Carmen Dan să DESECRETIZEZE dosarul PROTESTULUI din 10 august. Raețchi: Nu încercaţi să păcăliţi din nou opinia publică

PNL o somează pe Carmen Dan să DESECRETIZEZE dosarul PROTESTULUI din 10 august. Raețchi: Nu încercaţi să păcăliţi din nou opinia publică
Foto: Facebook/ Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Camerei Deputaţilor,îi cere ministrului de Interne Carmen Dan să publice pe site-ul ministerului dosarul protestului din 10 august, pe care ministrul susţine că l-a desecretizat.

“Stimată doamnă Carmen Dan,

Am citit cu surprindere afirmațiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-ați prezentat public, așa cum ați promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut? De ce nu avem până acum o conferință de presă pe acest subiect?

Susțineți că „absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie” – dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziția comisiilor parlamentare într-un regim secretizat. Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamna Dan să publicați chiar astăzi pe site-ul Ministerului de Interne și prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog și pe jurnaliști ca, în baza dispozițiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august.

Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile și violențele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor pașnici. Încetați să tergiversați aflarea adevărului și să îi protejați pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018”, se arată în apelul lui Raețchi către Carmen Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe