PNL și UDMR vor plafonarea prețurilor la polițele auto obligatorii. Gabriel Avramescu: Sunt majorări substanțiale. Uneori s-a ajuns chiar și la triplarea tarifelor RCA (VIDEO)

PNL și UDMR vor plafonarea prețurilor la polițele auto obligatorii. Gabriel Avramescu: Sunt majorări substanțiale. Uneori s-a ajuns chiar și la triplarea tarifelor RCA (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

PNL și UDMR doresc o lege pentru plafonarea prețurilor la polițele auto obligatorii, în contextul în care asiguratorii ar fi profitat de falimentul City Insurance pentru a majora artificial tarifele. În proiectul inițiat în acest sens se vorbește chiar și despre amenzi de 500.000 de lei pentru companiile care au crescut nejustificat prețurile.

Deputatul PNL Gabriel Avramescu, inițiatorul proiectului de lege, a explicat la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru că atât persoanele fizice, cât și cele juridice se confruntă cu majorări substanțiale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PNL și UDMR vor plafonarea prețurilor la polițele RCA. Ce a spus Gabriel Avramescu pe B1 TV

„Așa cum ați subliniat și dumneavoastră în material, sunt majorări substanțiale, în unele cazuri, mai ales în ceea ce privește partea de transport de marfă, s-a ajuns chiar la dublarea, uneori chiar și la triplarea tarifelor RCA. Ideea acestor majorări n-a fost înțeleasă și nici n-a fost explicată de nimeni. În schimb, ne confruntăm cu majorări atât în ceea ce privește persoanele juridice, dar și persoanele fizice, pentru că am constatat cu toții că în momentul în care am fost să ne reînnoim polițele RCA, de multe ori acestea s-au dublat, iar atunci când vorbim despre aceste informații, repet, aceste informații au fost luate din surse deschise care n-au fost contrazise de nimeni la momentul respectiv”, a declarat liberalul.

Întrebat dacă autoritatea statului care se ocupă de piața asiguratorilor a putut face ceva în acest sens, Gabriel Avramescu a explicat: „Eu cred că, înainte de a vorbi de o autoritate a statului, vorbim de voința cetățenilor, iar noi în momentul acesta nu suntem altceva, parlamentarii, decât vocea cetățenilor și vocea oamenilor„.

„Așa cum ați subliniat și dumneavoastră, este vorba despre o dezbatere parlamentară, este vorba de un proiect – atunci suntem clar dornici de o astfel de dezbatere, am văzut că și poziția asiguratorilor a fost tocmai în acest sens, de a avea o atentă analiză și în cadrul dezbaterilor parlamentare sunt bine-veniți toți beneficiarii direcți sau indirecți ai acestei legi să vină să-și spună punctul de vedere. Noi considerăm, ca reprezentanți ai cetățenilor, că este extrem de important ca în momentul acesta să se legifereze și să se îndrepte o situație care afectează atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice care sunt implicate în fenomenul transportului rutier”, a adăugat Gabriel Avramescu.