Ponta, despre calităţile lui Iohannis: Un politician mai abil decât credeam. Iohannis: Ponta are calitatea de a vorbi despre orice, oricât (VIDEO)

Ponta, despre calităţile lui Iohannis: Un politician mai abil decât credeam. Iohannis: Ponta are calitatea de a vorbi despre orice, oricât (VIDEO)

Victor Ponta și Klaus Iohannis au comentat, miercuri seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri electorale din această finală prezidențială, difuzată de B1 TV, calitățile celuilalt candidat.

Victor Ponta l-a descris pe Iohannis ca fiind ”un politician abil, mai abil decât credeam. Spune că e un primar bun. Întrebarea e dacă primarul Băsescu a fost un președinte bun?”.

”Are calitatea de a vorbi despre orice, oricât, indiferent dacă știe sau nu despre ce e vorba. E bine pentru un politician ambițios să fie tânăr. A dezamăgit, e exponentul unui sistem vechi, e împins în față de baronii din partid și e o persoană manevrabilă”, a afirmat și Klaus Iohannis despre Victor Ponta.

Întrebat cum ar arăta România dacă va fi ales Iohannis președinte, Ponta a spus: ”ca în 2014”.

”Faceți un exercițiu: Boc, Blaga, Videanu, Flutur, îl scoatem pe Băsescu și îl punem pe Iohannis. România ar arăta ca în 2014”, a răspuns Victor Ponta.

”Domnul Ponta e premier și vreau să comentez prestația sa ca premier. A reușit contraperformanța să ia o Românie ieșită din criză și să o bage în recesiune tehnică, a distrus aproape 100.000 de locuri de muncă în 2014, a știut să ajungem în situația în care CE, nu eu, ne avertizează public că vom ajunge în 2015 să avem un deficit bugetar în zona de 2.8 % din PIB. Ajungem în 2015 și trebuie să plătim toate pomenile promise de Ponta, în condițiile în care premierul nu a fost în stare să vină în termenul legal cu bugetul pentru 2015. Daca va ajunge președinte, a doua zi în Parlament va fi aprobată legea amnistiei și grațierii și ne vom trezi înapoi în societate cu toți corupții și condamnații, toți frumos albiți”, a răspuns și Iohannis.

Ponta și Iohannis vorbesc de calitățile contracandidatului