Victor Ponta, următorul mare fugar din România, susține Deutsche Welle. Reacția fostului premier

Victor Ponta, următorul mare fugar din România, susține Deutsche Welle. Reacția fostului premier
Foto:Wall-Street.ro

UPDATE: Fostul premier Victor Ponta a avut o reacție ironică vizavi de articolul Deutsche Welle.

„Eu, în weekend, voi fugi la Cornu cu familia și luni sunt la Parlament. Poate știți dumneavoastră despre niște dosare despre care eu nu știu”, a replicat Ponta, la Antena 3.

După Sebastian Ghiță, Radu Mazăre, Alina Bica, Elena Udrea și alții, ar putea veni rândul lui Victor Ponta să fugă în străinătate, notează Deutsche Welle.

Sebastian Ghiță a fugit din România cu câteva ore înainte ca justiția să emită mandat de arestare preventivă pe numele lui, amaintește publicația citată.

Ghiță a reușit să încheie contracte strategice la Belgrad cu guvernul fostului premier Aleksandar Vucici, actualul președinte de la Belgrad. La asta a contribuit mai ales faptul că Ghiță este prieten cu Victor Ponta, care, între timp, a devenit consilier personal al lui Vucici și a primit cetățenia sârbă.

Nu ar fi însă exclus ca Sebastian Ghiță să fie și poligonul de încercare al fostului premier Victor Ponta, notează DW. Dacă justiția de la Belgrad reușește să-l facă intangibil Bucureștilor pe Ghiță, așa cum l-a ascuns de Sofia pe bancherul bulgar Țvetan Vasiliev, atunci și pentru Ponta va fi lejer să își primească eventuala pronunțare a sentințelor de pe malul sârbesc al Dunării.