Ponta, propunere inedită către NATO despre România în contextul războiului din Ucraina

Ponta, propunere inedită către NATO despre România în contextul războiului din Ucraina
Dosarul Ponta - Blair a fost clasat după 6 ani

Victor Ponta, liderul PRO România, face o propunere inedită pentru NATO. Fostul premier susține că trebuie solicitate investiții pentru Portul Constanța:

Propunerea făcută de Victor Ponta pentru NATO

„Știți ce aș face eu acum? M-aș duce la NATO și aș zice așa: „Am înțeles că trebuie să cumpăr avioane, submarine, elicoptere, dar vreau altceva. Ajutați-mă și dați-mi bani să dezvolt Portul Constanța”. Acum îți ia o lună să descarci o navă în Portul Constanța. Nu ajută mai tare Ucraina dacă dezvoltăm Portul Constanța? Cu ce poate ajuta acum România pe Ucraina? Să dezvoltăm Portul Constanța”, a zis Victor Ponta la DC News.

Victor Ponta a mai spus că Marcel Ciolacu va fi premier, căruia i-a sugerat să rezolve problema împrumuturilor pentru a evita ca România să ajungă în situația Greciei:

“Eu cred că premier va fi Ciolacu și sper să mă întrebe și să-i zic: Marcel, ai câteva lucruri pentru care nu trebuie să te lupți nici cu UE, nici cu NATO. Te lasă să le faci. Vezi că, în 2022, au plecat din România 30 miliarde euro pe importuri. Ia și tu primele zece importuri, vezi cum pleacă din țară 30 miliarde euro. Sunt prea mulți bani! Te rog frumos, pune pe cineva la Finanțe ca să nu ne mai împrumutăm cu 10 la sută”, a spus Victor Ponta.

Ulterior, a adăugat: „Nu rezistă nicio țară care se împrumută cu 10 la sută! Poți să o mai târâi un an, doi ani, dar, la un moment dat, pățești ca Grecia.”

„Hai să încercăm să vedem ce putem să producem în România. Ajută-i pe cei care produc mâncare în România, să nu mai importăm mâncare”, a mai zis Victor Ponta.

„Fă ceva pe zona de energie! În 2014, 2015, eram exportatori de energie și acum importăm de peste tot. Fă ceva cu zona aceasta de energie, pentru că, slavă Domnului, ne-a dat și Dumnezeu, au făcut și părinții noștri, avem și gaz. Cum putem să fim noi țara care plătește cel mai mult pe energie și își închide toate firmele din cauza facturilor la energie?!”, a subliniat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe