Ponta: Va exista şi un proiect al Opoziţiei privind modificarea Constituţiei

Foto: Mediafax

Partidul Social Democrat împreună cu Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC intenţionează să depună, până la 1 februarie, un proiect comun al Opoziţiei privind modificarea Constituţiei. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional.

„Am dat un mandat foarte clar grupului nostru de lucru coordonat de domnul vicepreşedinte Ioan Chelaru de a discuta chiar astăzi sau în zilele următoare cu grupul de lucru al ACD coordonat de domnul Teodor Meleşcanu, în aşa fel încât împreună, până la începutul sesiunii parlamentare din 1 februarie, să depunem un proiect al opoziţiei vizavi de schimbarea Constituţiei. În acest moment, există un  proiect al lui Traian Băsescu-PDL şi va exista un proiect al PSD-PNL. Şi acolo balanţa va fi înclinată de către cei de la UDMR”, a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit liderului social-democrat, cele trei formaţiuni politice vor construi şi un proiect comun privind alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

„Cred că ştiţi foarte bine că, în structura actuală a Parlamentului, poziţia noastră este importantă, dar nu decisivă. (…) Preocuparea noastră principală (…) este cum să facem ca la alegerile următoare locale, parlamentare, prezidenţiale, PDL şi Traian Băsescu şi cei ai lor să nu mai cumpere voturi şi să nu mai fraudeze voturile. Dacă reuşim să oprim frauda şi cumpărarea de voturi practicată de PDL în orice fel de sistem cu un tur, cu două, cu trei, majoritar, de listă, uninominal, sunt convins că vom câştiga alegerile”, a mai spus Ponta.

„Vom decide în perioada următoare, o să vorbim cu toţi colegii noştri, o să vedem care este soluţia cea mai bună şi, mai ales, o să vedem ce îşi doresc oamenii, cum îşi doresc ei să voteze, într-un singur tur de scrutin sau în două”, a conchis preşedintele PSD.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)