Ponta: Va exista şi un proiect al Opoziţiei privind modificarea Constituţiei

Foto: Mediafax

Partidul Social Democrat împreună cu Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC intenţionează să depună, până la 1 februarie, un proiect comun al Opoziţiei privind modificarea Constituţiei. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional.

„Am dat un mandat foarte clar grupului nostru de lucru coordonat de domnul vicepreşedinte Ioan Chelaru de a discuta chiar astăzi sau în zilele următoare cu grupul de lucru al ACD coordonat de domnul Teodor Meleşcanu, în aşa fel încât împreună, până la începutul sesiunii parlamentare din 1 februarie, să depunem un proiect al opoziţiei vizavi de schimbarea Constituţiei. În acest moment, există un  proiect al lui Traian Băsescu-PDL şi va exista un proiect al PSD-PNL. Şi acolo balanţa va fi înclinată de către cei de la UDMR”, a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit liderului social-democrat, cele trei formaţiuni politice vor construi şi un proiect comun privind alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

„Cred că ştiţi foarte bine că, în structura actuală a Parlamentului, poziţia noastră este importantă, dar nu decisivă. (…) Preocuparea noastră principală (…) este cum să facem ca la alegerile următoare locale, parlamentare, prezidenţiale, PDL şi Traian Băsescu şi cei ai lor să nu mai cumpere voturi şi să nu mai fraudeze voturile. Dacă reuşim să oprim frauda şi cumpărarea de voturi practicată de PDL în orice fel de sistem cu un tur, cu două, cu trei, majoritar, de listă, uninominal, sunt convins că vom câştiga alegerile”, a mai spus Ponta.

„Vom decide în perioada următoare, o să vorbim cu toţi colegii noştri, o să vedem care este soluţia cea mai bună şi, mai ales, o să vedem ce îşi doresc oamenii, cum îşi doresc ei să voteze, într-un singur tur de scrutin sau în două”, a conchis preşedintele PSD.