Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

Cătălin Predoiu îl acuză pe Victor Ponta că a blocat înființarea încă din 2011 a Biroului de recuperarea a creanțelor în cadrul Ministerului de Justiție, informează Agerpres.

Prim-vicepreședintele liberal a transmis printr-un comunicat faptul că biroul înființat la propunerea sa în 2012 era suficient de echipat cu expertiză și sprijin strategic pentru a fi „scos” din structura ministerului și lansat ca agenție autonomă, conectat imediat la rețeaua europeană de instituții similare. El a mai precizat că, în paralel, a promovat în Parlament legea confiscării extinse.

„Din păcate, sosirea lui Victor Ponta la Palatul Victoria a stopat implicit proiectul. Speram că va fi reluat după o firească perioadă de acomodare a noului ministru și a noului prim-ministru. N-a fost așa. Îl aud acum pe ministrul Cazanciuc spunând că vrea o agenție de recuperare a prejudiciilor. După trei ani pierduți… De ce s-au pierdut trei ani? Pentru că premierul Ponta n-a dat undă verde proiectului. Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată, dar Biroul/Agenția ar fi avut acum trei ani de experiență și s-ar fi aflat în plin proces de recuperare a banilor provenind din infracțiuni, inclusiv a celor ‘dosiți’ în străinătate. Ce interes credeți că a avut premierul Ponta să blocheze trei ani recuperarea banilor furați din bugetul statului?”, susține Cătălin Predoiu.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti