Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”

Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
Premierul Florin Citu, la Palatul Victoria. Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu afirmă că toţi miniştrii cabinetului pe care îl conduce sunt vaccinaţi anti-COVID-19, el arătând că „dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”.

„Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar trebuie să înţelegem că puterea exemplului este foarte importantă. De aceea mă aştept de la liderii politici, oricare ar fi ei, de la orice partid, să vină să susţină campania de vaccinare.

Este uşor să critici, să stai deoparte şi să spui că nu s-a întâmplat, dar trebuie să te gândeşti că atunci când critici e vorba despre o campanie care salvează vieţi. Nu vorbim de un program de guvernare, vorbim de o campanie care salvează vieţi şi ar fi bine ca toţi liderii politici din România să înţeleagă acest lucru”, a declarat premierul.

Acesta a precizat că pentru creșterea nivelului de vaccinare trebuie implicați toți primarii, iar vaccinul trebuie adus la fiecare român în parte:

„Am văzut propunerile, am văzut aceste soluţii şi în Statele Unite şi în alte ţări. Dau câteva rezultate, nu ştiu dacă vor fi rezultatele scontate pentru milioane de oameni să fie vaccinaţi. Până la urmă, vă spun că putem să încercăm artificii pe termen scurt, putem să încercăm şi restricţii, putem să încercăm şi motivaţii financiare. Totul se poate încerca, dar eu cred că până la urmă trebuie să înţelegem (…) cred că până la urmă ca să ajungem la milioane de cetăţeni trebuie să implicăm primarii, să implicăm autorităţile locale, toată lumea să se ducă la fiecare casă, să aducem vaccinul la fiecare persoană”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Digi 24.

Tags: