Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”

Premierul Florin Cîțu: Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut
Prim-ministrul Florin Cîțu, la evenimentul „Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România. Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu anunță că plata bugetarilor a crescut. Cu toate acestea, Florin Cîțu s elaudă că este un succes pentru că acestea ar fi scăzut ca pondere procentuală din PIB:

„Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut. E vorba de salarii ale personalului care a fost angajat în sistemul de sănătate, dar ca procent din PIB scad. Avem o scădere de 0.01 % ceea ce e un succes și o premieră”, a explicat Florin Cîțu.

Acesta a subliniat că invesstițiile au atins un nivel record:

“FMI va crește procentele privind creșterea economică…Investițiile sunt la un nivel record, sunt mai mari decât anul trecut cu 5 miliarde d elei. Dacă mă uit la execuția bugetară și așa am făcut și ieri, s epoate mai bine. Se putea mai mult, sunt multe proiecte care au fost în buget și care au eecuție aproape zero. Nue ste admisibil din punctul meu de vedere”.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)