Premierul Florin Cîțu: „Nu va fi un buget simplu. Cheltuielile cu salariul s-au dublat în perioda 2016-2020. Trebuie să reașezăm prin acest buget structura economiei”

Premierul Florin Cîțu: Nu va fi un buget simplu. Cheltuielile cu salariul s-au dublat în perioda 2016-2020. Trebuie să reașezăm prin acest buget structura economiei
FOTO: Facebook: Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a precizat miercuri că bugetul ar urma să fie trimis în Parlament săptămâna viitoare. Acesta a criticat faptul că în ultimii patru ani s-a dublat cheltuielile cu personalul, în ciuda faptului că veniturile nu au crescut atât de mult. Prin urmare bugetul va reașeza structura economiei:

“Cred că cel mai onest este săptămâna viitoare. Nu este un buget simplu. Este un buget care se uită pe perioada 2021-2022, este un buget care începe să repare anomalii introduse în legislație în România în ultimii patru ani de zile. Vă dau doar un exemplu: cheltuielile cu salariul s-au dublat în perioda 2016-2020: de la 57 miliarde de lei la 110 miliarde de lei. Veniturile nu s-au dublat în ultimii patru ani.

Economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani, dar cheltuielile cu personalul s-a dublat. Trebuie să reașezăm prin acest buget structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă mai mare de investit. Anul trecut a fost o sumă record, dar anul acesta are o sumă mai mare. Reformele pe care le implementăm în 2021 vor avea efect în 2022”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că bugetul vizează o țintă a dificitului mai mică de 7,2% și că bugetul pentru pensii nu va fi afectat:

„Suntem mai jos decât cifra de 7,2%. Suntem undeva la 7%. Vrem să fim mai aproape de 7%, decât 7,2%. Pensiile anul acesta sunt mai mari decât anul trecut. Bugetul pentru pensii anul acesta este mai mare decât cel de anul trecut. Oamenii vor încasa mai mulți bani la pensii decât în 2020.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: