Premierul Ludovic Orban a trimis Corpul de control la CNAIR pentru verificarea contractului la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Premierul Ludovic Orban a trimis Corpul de control la CNAIR pentru verificarea contractului la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că a trimis Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a ancheta derularea contractului pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, dar şi motivele rezilierii acestuia în august 2019. Prim-ministrul a cerut încă din ședința de Guvern de miercuri dimineață o anchetăpenală privind situația care a dus la rezilierea contractului în fosta guvernare PSD.

Ludovic Orban a trimis Corpul de control la CNAIRpentru verificări în cazul lotului 3 al Autorstrăzii Lugoj-Deva

Întrebat dacă va trimite Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Orban a spus: „L-am trimis deja”.

Premierul a făcut această declarație în timpul vizitei efectuate la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, transmite Agerpres.

Situația autostrăzii Lugoj – Deva a fost discutată în ședința de Guvern

Reamintim că încă din ședința de Guvern de miercuri dimineață Ludovic Orban a ceruto anchetăpenală privind situația care a dus la rezilierea contractului în fosta guvernare PSD.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3, nu plătește nimeni? Sper că ați făcut sesizare”, a spus tranșant Ludovic Orban, iarLucian Bodei-a răpuns că, „categoric, Categoric, suntem în instanță pe lotul 3, vă referiți la cei 21 de kilometri cu constructorul spaniol”.

„Acolo a fost cu siguranță un aranjament între managementul companiei și constructor, ca să rezilieze contractul fără temei legal, tocmai ca să creeze posibilitatea companiei să câștige. Acolo lucrurile sar în ochi. Lipsa de apărare, toate trebuie sancționate. Trebuie trimis către parchet”,a adăugat premierul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: Dacă va fi cazul, voi depune plângere la Parchet

Ministrul Transporturilor,Lucian Bode, a declarat, în cadrul emisiunii ”Dosar de Poltician”, de pe B TV, moderată de Silviu Mănăstire, că, dacă va fi cazul, va depune o plângere penală la Parchet privind rezilierea contractului de construcție a lotului 3 al proiectului de infrastructură al autostrăzii Lugoj – Deva.

”Eu am declanșat o anchetă la Compania de Drumuri cu verificarea, printre altele, a acestei situații, cum s-a ajuns la reziliera acestui contract, ce a urmat după reziliere până în momentul în care noi am decis să dăm în trafic acest lot de autostradă cu restricții de viteză și de tonaj, iar concluziile le voi transmite Parchetului, dacă ele sunt de Parchet”, a afirmat ministrul.

Câți kilometri de autostradă vrea Guvernul Orban să dea în lucru în 2020

Ministrul Transporturilor,Lucian Bode,a declarat, recent, că, în primele patru luni ale anului, au fost demarate lucrările pe aproape 70 de kilometri, urmând ca, până la finalul anului, să fie dați în lucru alți 80 de kilometri.

„Acesta este cel mai important mesaj pe care l-au dat companiile în perioadă de criză. Am avut un dialog constant cu ei. Faptul că nu s-au oprit șantierele, faptul că am reușit, și vorbesc de șantiere deschise – la autostrăzi, de exemplu, și drumuri expres – de 164 de kilometri. Dintre acestea, aproape 70 de kilometri au fost șantiere deschise în primele patru luni. În perioadă de criză am reușit să intrăm cu utilajele”, a spus demnitarul.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)