Premierul Ludovic Orban, mesaj de Ziua Pompierilor: „Zi dedicată bravilor apărători ai vieţilor şi bunurilor puse în pericol de flăcări”

Premierul Ludovic Orban, mesaj de Ziua Pompierilor: „Zi dedicată bravilor apărători ai vieţilor şi bunurilor puse în pericol de flăcări”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Duminică, premierul României a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor. Ludovic Orban a adus un omagiu tuturor celor care au dat dovadă de curaj și au contribuit la salvarea României din momentele critice.

„Astăzi este Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată bravilor apărători ai vieţilor şi bunurilor puse în pericol de flăcări, calamităţi naturale, accidente sau alte situaţii de risc. Începând cu pompierii militari eroi căzuţi în 1848 pe Dealul Spirii, în lupta cu oştile otomane, pentru a apăra populaţia şi aspiraţiile de libertate şi progres care i-au însufleţit pe români în perioada paşoptistă, astăzi, peste decenii, ne amintim şi le aducem un omagiu tuturor celor care au ajutat în multe alte momente de răscruce din istoria modernă a României”, transmite Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Pompierilor, potrivit Agerpres.

Curajul pompierilor în situații dificile

Totodată, în mesajul transmims în cursul zilei de duminică, Ludovic Orban a vorbit și despre curajul de care pompierii dau dovadă în situațiile dificile în care sunt puși.

„Le mulţumim şi le preţuim curajul şi pompierilor de astăzi, a căror misiune implică în aceeaşi măsură riscuri şi situaţii dificile, în faţa cărora nu se lasă însă copleşiţi. Munca lor este de cele mai multe ori o adevărată luptă contracronometru pentru viaţa unor concetăţeni ai noştri aflaţi în situaţii dificile şi ne bucurăm pentru fiecare misiune de salvare care se încheie cu succes. Vă mulţumim, dragi pompieri, tuturor celor din structurile de protecţie civilă şi din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, pentru dăruirea cu care vă puneţi în slujba cetăţenilor şi pentru vieţile salvate. De asemenea, vă felicit pentru sprijinul pe care l-aţi asigurat de la declanşarea crizei sanitare pentru transportul persoanelor infectate sau suspecte de COVID-19 şi în cadrul unor misiuni de management al centrelor de carantinare, transport de materiale şi echipamente de protecţie şi operaţiuni de decontaminare. La mulţi ani şi succes în toate misiunile dumneavoastră!”, a mai transmis premierul României, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Pompierilor.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Pompierilor

Președintele țării, Klaus Iohannis a adus un omagiu pompierilor din România și a transmis la rândul său un mesaj important cu această ocazie.

„Sărbătorim astăzi ‘Ziua Pompierilor din România’, prilej de a ne arăta recunoştinţa şi preţuirea faţă de pompierii militari şi de a cinsti şi onora lupta eroică a acestora din Dealul Spirii, în timpul Revoluţiei de la 1848. De-a lungul istoriei noastre, pompierii militari şi-au îndeplinit misiunea cu dăruire, patriotism şi abnegaţie, puse permanent în slujba cetăţenilor şi a ţării. În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, aţi dat dovadă, din nou, de profesionalism şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu, pentru a contribui, alături de celelalte instituţii ale statului, la menţinerea sănătăţii şi a siguranţei cetăţenilor României. Am remarcat, de asemenea, modul responsabil în care aţi continuat să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale, în toată această perioadă. Aţi fost şi veţi rămâne o instituţie de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităţilor, precum şi al drepturilor la viaţă, la proprietate privată şi la sănătate. Vă doresc multă sănătate, succes în activitate şi vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulţi ani!”, a transmis președintele Klaus Iohannis.