Premierul Nicolae Ciucă, avertisment despre o posibilă ofensivă rusă în regiunea Odesa: „Numărul cetățenilor ucraineni care au trecut granița cu România a depășit cifra de un milion”

Premierul Nicolae Ciucă, avertisment despre o posibilă ofensivă rusă în regiunea Odesa: Numărul cetățenilor ucraineni care au trecut granița cu România a depășit cifra de un milion

Perspectiva ca ofensiva armatei ruse să avanseze către regiunea Odesa este îngrijorătoare, a declarat joi, la Palatul Victoria, premierul Nicolae Ciucă. Acesta a precizat că numărul refugiaților ucraineni care au trecut granița cu România na depășit un milion.

„Este normal să reprezinte o îngrijorare pentru noi toți. Putem să aflăm de la mass media în fiecare zi că au loc lovituri punctuale asupra localității fără a se ține cont că sunt obiective militare sau civile.

Ne determină ca în cazul analizelor sau discuțiilor să luăm în calcul și această posibilitate care din punctul nostru de vedere, ținând cont că acum când vorbim în această dimineața, numărul cetățenilor ucraineni care au trecut granița cu România a depășit cifra de un milion…aspectul acesta ne îngrijorează și trebuie să fim pregătiți să luăm măsuri în consecință și să fim în măsură să luăm măsuri și ne preocupă soarta comunității românești din sudul Ucrainei. Pericolul este pentru toate țările care sunt în zonă.

Măsurile pe care le-am luat în cadrul alianței și al UE vin să aducă acel plus de întărire a capacității de apărare și descurajare a întregului flanc de est”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră