Președintele CJ Timiș, despre indicența din județ: Testăm mult, dar avem restricții mai dure. Vrem alt mod de calcul

Președintele CJ Timiș, despre indicența din județ: Testăm mult, dar avem restricții mai dure. Vrem alt mod de calcul
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Numărul testelor efectuate la nivelul fiecărui județ au devenit un motiv de frustrare, în special în zonele în care se testează mai mult, iar incidența este autmoat mai mare. Mai mult decât atât, președintele Consiliului Județean Timiș, de exemplu, explică faptul că județul are restricții mai dure, rata de infectare fiind dată de numărul mare de teste efectuate.

Mai mult decât atât, el amintește de faptul că există județe unde numprul testelor prelucrate este de 40 sau 60 pe zi, iar astfel, incidența este mult mai mică. În Timiș, potrivit Digi 24, sunt testate zilnic 2.600 de persoane, dar există județe precum Brăila sau Severin, unde numărul testelor este mai mic, de 40 – 60 de teste.

Numărul testelor efectuate la nivelul fiecărui județ, motiv de frustrare

Alin Nica, președintele CJ Timiș, atrage atenția asupra faptului că a apărut un sentiment de frustrare, având în vedere că județele cu o incidență mai mare au și restricții mai dure.

„Ceva nu e în regulă în modalitatea de raportare sau ceilalți ar trebui să testeze mult mai mult ca să fie termeni comparativi.

Timișul are cea mai mare capacitate de testare raportat la populație și, totuși, e în scenariul roșu. Acest lucru face și ca populația să fie din ce în ce mai iritată și de măsurile restrictive și de carantinările localităților din județ.

Cerem un alt mod de calcul, să fie recompensați cumva cei care își fac treaba. În niciun caz nu o sa testăm mai puțin, specialiștii își vor face în continuare datoria, dar cerem altă formulă de calcul de la București, care să țină cont și de capacitatea de testare”, a precizat Alin Nica, la Digi 24.

Ultima oră
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori