Președintele CJ Timiș, despre indicența din județ: Testăm mult, dar avem restricții mai dure. Vrem alt mod de calcul

Președintele CJ Timiș, despre indicența din județ: Testăm mult, dar avem restricții mai dure. Vrem alt mod de calcul
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Numărul testelor efectuate la nivelul fiecărui județ au devenit un motiv de frustrare, în special în zonele în care se testează mai mult, iar incidența este autmoat mai mare. Mai mult decât atât, președintele Consiliului Județean Timiș, de exemplu, explică faptul că județul are restricții mai dure, rata de infectare fiind dată de numărul mare de teste efectuate.

Mai mult decât atât, el amintește de faptul că există județe unde numprul testelor prelucrate este de 40 sau 60 pe zi, iar astfel, incidența este mult mai mică. În Timiș, potrivit Digi 24, sunt testate zilnic 2.600 de persoane, dar există județe precum Brăila sau Severin, unde numărul testelor este mai mic, de 40 – 60 de teste.

Numărul testelor efectuate la nivelul fiecărui județ, motiv de frustrare

Alin Nica, președintele CJ Timiș, atrage atenția asupra faptului că a apărut un sentiment de frustrare, având în vedere că județele cu o incidență mai mare au și restricții mai dure.

„Ceva nu e în regulă în modalitatea de raportare sau ceilalți ar trebui să testeze mult mai mult ca să fie termeni comparativi.

Timișul are cea mai mare capacitate de testare raportat la populație și, totuși, e în scenariul roșu. Acest lucru face și ca populația să fie din ce în ce mai iritată și de măsurile restrictive și de carantinările localităților din județ.

Cerem un alt mod de calcul, să fie recompensați cumva cei care își fac treaba. În niciun caz nu o sa testăm mai puțin, specialiștii își vor face în continuare datoria, dar cerem altă formulă de calcul de la București, care să țină cont și de capacitatea de testare”, a precizat Alin Nica, la Digi 24.