Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018. Vrem o politică externă comună, monedă unică și interconectare energetică (VIDEO)

Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018. Vrem o politică externă comună, monedă unică și interconectare energetică (VIDEO)

George Simion, președinte al platformei uniuniste Acțiunea 2012, prezent la manifestația din fața clădirii unde are loc ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova, de la Neptun, a precizat că nu este un protest, ci unioniștii cer adoptarea unor măsuri concrete pentru unirea celor două țări.

„Sunt sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului care își doresc unirea. Nu vrem ca cele două Guverne să se mai joace, vrem măsuri concrete. E cazul să se facă o agendă a unirii până în 2018”, a precizat acesta.

El a mai adăugat că își doresc o politică externă și de apărare comună, o monedă unică, dar și interconectare energetică, precizând că singura cale de a salva cetățenii moldoveni este unirea cu România.

Totodată, George Simion a mai precizat că premierul Victor Ponta și omologul său, Valeriu Streleț, sunt deschiși la dialog, imediat după terminarea ședinței comune.

„O delegație va fi primită de cei doi premieri. Am fost acceptați la dialog. Ne bucură faptul că și cele două guverne întreprind pași către unificare. Salutăm această ședință comună”, a adăugat acesta.

Refertor la incidentele care au avut loc întimpul acestei manifestații, acesta a precizat că jandarmii i-au împiedicat să ajungă la locul unde are loc întâlnirea dintre cele două guverne, deși dețin o autorizație pentru acest protest, obținută de la Consiliul Județean Tulcea, dar și din partea Jandarmeriei Constanța.

Președinte Acțiunea 2012: E cazul să se facă o agendă a unirii dintre Republica Moldova și România până în 2018

Ultima oră
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar