Președintele PNL, Ludovic Orban, condamnă declarațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis: ‘Afectează grav imaginea României’

Președintele PNL, Ludovic Orban, condamnă declarațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis: 'Afectează grav imaginea României'

Președintele PNL, Ludovic Orban, reacționează dur după ce Ilan Laufer l-a numit antisemit pe Klaus Iohannis.

Liderul opoziției din România a declarat, miercuri, că acuzațiile lui PSD-istului la adresa președintelui trebuie sancționate, acestea afectând imaginea României.

Totodată, șeful PNL somează PSD să se delimiteze de declarațiile lui Ilan Laufer.

„Acuzațiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Președintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent și trebuie sancționate public imediat. Folosirea în discursul public a termenilor de anti-semitism și nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcție de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului și o ofensă nepermisă la adresa comunității etnice germane. Astfel de afirmații, susținute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ PSD, afectează grav imaginea României în plan internațional și riscă să deterioreze relațiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO și Statele Unite ale Americii”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru înlocuirea lui Paul Stânescu, pe de o parte, din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și pe de altă parte din fotoliul de vicepremier.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian și Guvernul român”, a declarat, marți seară, Ilan Laufer.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”