Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituției poate atrage răspunderea penală

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituției poate atrage răspunderea penală
Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va iniția un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituţiei cu bună ştiinţă echivalează cu abuzul în serviciu şi este sancţionată de Codul penal.

„Guvernul Cîţu s-a erodat în 6 luni cât alte guverne în 7 ani şi jumătate, dar nu e vina noastră, a PSD, e vina lor că sunt haotici şi nu ştiu nimic să facă. Cum să vii să schimbi Avocatul Poporului?

Vorbim de încălcarea Constituţiei şi o să vin cu o propunere legislativă foarte clară. Când încalci Constituţia aşa, cu bună ştiinţă, se numeşte abuz în serviciu şi să fie sancţionată de Codul penal”, a spus Ciolacu la TVR.

El a adăugat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în ce priveşte revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber, apoi va depune la Parlament acest proiect de lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:33 - Alexia Eram, dezvăluiri despre salariul Andreei Esca: „Mama e foarte mândră”
14:27 - Cel mai cunoscut militar american care a luptat împotriva rușilor s-a întors în Ucraina: „Aud că afacerile merg trăznet! Sunt all in”
14:16 - Urmărire ca în filme în județul Dolj: S-au trans focuri de armă pentru prinderea unui copil, aflat la volanul unei maşini
14:04 - Dan Suciu (BNR): Marile creșteri de prețuri sunt în urmă. Față de lunile care au trecut, putem avea și ieftiniri / Consumul a scăzut, dar rămâne motorul creșterii economice (VIDEO)
14:01 - Viața printre ruine. Localnicii din Harkov se adaptează „normalității”: „Nu fugim nicăieri…încotro s-o apucăm”
13:50 - Ministrul Agriculturii: Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export
13:48 - Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, acuză UE de comportament „imperialist” față de statele membre mai mici: „Poziţiile Germaniei şi Franţei contează mai mult decât toate celelalte”
13:24 - Dan Suciu (BNR): Suntem pe un plafon de inflație în jur de 15%. Urmează un trimestru de coborâre lentă, apoi anul viitor, presupunând că vor continua compensările, vom avea o scădere abruptă a inflației (VIDEO)
13:18 - Whitney Houston a trăit în bogăție, dar o astfel de viață a dezgustat-o. Dramele legendei muzicii pop
13:10 - Vacanța în Bulgaria a unor români s-a transformat într-un coșmar: „Am plecat după 4 nopţi cu toxiinfecţie alimentară” (FOTO)