Marcel Ciolacu, despre regionalizarea după alegeri: „Cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie”

Marcel Ciolacu, despre regionalizarea după alegeri: „Cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie”
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD a vorbit despre proiectul de regionalizare, care prevede existența unor guvernatori pe zone. Modelul este realizat după cel francez, iar Marcel Ciolacu a oferit și exemplul Poloniei, unde acest proiect a dat un randament foarte bun.

Actuala împărțire a României datează din 1968, iar datele financiare arată, potrivit G4media, că cele mai multe dintre cele 3.000 de comune sunt falimentare, neputând să își acopere costurile de funcționare.

Marcel Ciolacu, discuții despre regionalizare

În timpul vizitelor electorale din Hunedoara, Marcel Ciolacu a menționat faptul că există diferențe semnificative de dezvoltare între județe din aceeași regiune, exemplul dat de Ciolacu fiind o comparație între județul Timiș și județul Hunedoara.

„Situaţia nu este roză pe Valea Jiului. Valea Jiului este cea mai afectată zonă după Revoluţie şi indiferent, din punctul meu vedere, cine a fost la guvernare a făcut mult prea puţin pentru această zonă. Bine ar fi să conservăm cele patru mine funcţionale din acest moment şi, după mai multe discuţii avute cu domnul profesor Dîncu o să ne implicăm să scriem şi un program, dar alături de europarlamentari să mergem şi la Bruxelles să avem nişte discuţii serioase pentru un program special dedicat Valei Jiului”, a explicat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbeau de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare. Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a declarat Marcel Ciolau, președintele PSD, potrivit sursei citate mai sus.