Președinții celor două Camere ale Parlamentului au trimis o notă CCR, cu un punct de vedere juridic

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au trimis o notă CCR, cu un punct de vedere juridic
Foto: expressdebanat.ro

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea (Camera Deputaților) și Petru Filip (Senat) au trimis marți dimineața o notă Curții Constituționale, în care se pare că recomandă cum să fie interpretate listele trimise de Guvern la CCR.

Conținutul notei interne nu este, însă, public, și va putea fi aflat numai după ce ședința CCR se va fi terminat.

Președintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat că nota reprezintă un punct de vedere juridic.

„Un punct de vedere juridic vis-a-vis de listele electorale. E vorba de argumentații juridice. Și la prima ședintă am trimis un astfel de punct de vedere, nicidecum o interpretare a cifrelor. Interpretare pe legislație. Dacă CCR va lua în considerare nota noastră e greu de precizat,” a spus acesta, citat de România Liberă.

Judecătorii CCR s-au reunit marți, în jurul orei 10:00, în ședință, pentru a da un verdict cu privire la rezultatele referendumului. Aceștia analizează datele trimise de Guvern, în urma acestei analize urmând a da un verdict cu privire la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcția de președinte.

Președintele CC, Augustin Zegrean, a declarat luni că speră ca în ședința de marți să se ia o decizie. Judecătorul Tudorel Toader, membru al CCR, a afirmat, însă, că este posibil ca decizia Curții să se amâne din nou.

Votul pentru validarea referendumului necesită o majoritate de două treimi (șase la trei).

Vezi AICI mai multe despre ședința CCR de marți

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend