Prețurile mari la gaze închid producția mai multor fabrici din România. Angajații Alum Tulcea disponibilizați

Prețurile mari la gaze închid producția mai multor fabrici din România. Angajații Alum Tulcea disponibilizați
Sursa foto: Pixabay

Producătorul de alumină Alum Tulcea, controlat de Alro Slatina trece prin momente grele din cauza scumpirilor la energie din ultima perioadă. Compania va suspenda din august producţia, potrivit economedia.ro.

Potrivit planului de activitate, s-a reevaluat numărul de salariaţi care să fie implicaţi direct în activităţile de curăţare instalaţii, mentenanţă/reparaţii, precum şi de continuare a activităţii de cercetare.

S-a revizuit organigrama societăţii luând în calcul menţinerea unui nucleu de specialişti din toate departamentele uzinei, pentru a pregăti reluarea activităţii de producţie în momentul în care evoluţia preţurilor la energie electrică şi gaze naturale o va permite.

Soarta celor 792 de angajaţi la finalul anului trecut rămâne astfel incertă.

Oficialii nu au transmis câţi angajaţi vor fi păstraţi în „nucleul de specialişti“ şi câţi vor fi disponibilizaţi după suspendarea producţiei.

În planul de activitate se arată că din august până la final de an activitatea de producţie este suspendată.

Nu este singura companie care este nevoită să își oprească temporar producția. Prin aceleași dificultăți au trecut Azomureș și Alro Slatina.

Sunt așteptate disponibilizări

Compania transmite că, din cauza suspendării producției, vor avea loc și disponibilizări de personal, deși nu a precizat numărul angajaților afectați, nici la insistențele Economedia.

„Considerând suspendarea activității de producție în luna august 2022, s-a reevaluat numărul de salariați care să fie implicați direct în activitățile de curățare instalații, mentenanța/reparații, precum și de continuare a activității de cercetare în cadrul departamentului CDI. În noile condiții de activitate în Alum, s-a revizuit organigrama societății luând în calcul menținerea unui nucleu de specialiști din toate departamentele uzinei, pentru a pregăti reluarea activității de producție în momentul în care evoluția prețurilor la energie electrică și gaze naturale o va permite”, arată compania.

Presa locală susține că Alum Slatina va trimite acasă aproape 500 de angajați. Liderul de sindicat Andrian Darie a declarat pentru Tulcea Noastră că, din totalul de 710 angajaţi, vor mai rămâne în flux doar 259.

Urmăriți B1TV.ro și pe