Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în cel mai mare parc din oraș. Fusese amplasată deasupra lui Nicolae Romanescu, întemeietorul parcului

Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în cel mai mare parc din oraș. Fusese amplasată deasupra lui Nicolae Romanescu, întemeietorul parcului
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Craiova a fost somată să dea jos plăcuța inscripționată cu numele Olguței Vasilescu, pe care o amplasase recent la una dintre intrările în Parcul „Nicolae Romanescu” chiar deasupra celei ce poartă numele Nicolae Romanescu, vizionaruldin Bănie care a trăit în secolul al XIX-lea și care, printre altele, a întemeiat acest spațiu de recreere în timpul petrecut în fruntea administrației. Plăcuța cu numele unui alt edil PSD, primarul în exercițiu Mihail Genoiu, trebuie și ea îndepărtată de deasupra celei cu numele lui Ulysee Boldescu, care a condus și el municipalitatea, între 1890 și 1894.

Primăria Craiova, somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu de la intrarea în cel mai mare parc din oraș

Primăria Craiova somată să dea jos plăcuța cu numele Olguței Vasilescu, pe care o amplasase la intrarea în cel mai mare parc din oraș, chiar deasupra numelui celui care l-a întemeiat

„În urma deplasării pe teren efectuate la data de 20 iulie de către funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Cultură Dolj, s-a constatat faptul că inscripţionarea numelor primarilor Craiovei nu respectă planşa din documentaţia avizată. În consecinţă, vă solicităm ca, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei, să remediaţi neconcordanţele, în sensul modificării listei primarilor Craiovei, astfel încât ordinea şi dispunerea numelor acestora să respecte ordinea avizată”, se precizează în adresa Direcţiei de Cultură Dolj, potrivit Agerpres.

Proiectul pentru modernizarea accesului în Parcul „Nicolae Romanescu” și reamplasarea statuii cu cei doi cai – care a fost amplasată pe un alt soclu, în condițiile în care cel vechi se deteriorase -a avut o valoare de 1,19 milioane de lei,sumă la care s-a ajuns după aprobarea studiului de fezabilitate, unde, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Craiova, au fost prinse cantităţi de lucrări estimative.

Cu toate acestea, după executarea proiectării, conform temei de proiectare, utilizând programul de proiectare, au apărut diferenţe între varianta de sumă dintre studiul de fezabilitate şi cea din proiectul tehnic de P.T., de circa 400.000 lei.O altă modificare a fost transformarea zonei de parcare din jurul statuii, în zonă pietonală.

Parcul „Nicolae Romanescu”, al doilea ca dimensiune din România după Herăstrău din Capitală, este al treilea parc natural de pe teritoriul Europei de Est. El măsoarăaproximativ 100 de hectare şi este construit pe locul unde se afla moşia familiei Bibescu. Din acest motiv, este cunoscut şi sub denumirea de Parcul „Bibescu”.În 1930, parcul a primit numele lui Nicolae Romanescu, omul ce venea la Primăria Craiovei în 1898 și contribuia decisiv la noile planuri pentru modernizarea și dezvoltarea orașului.

Olguța Vasilescu vrea să obțină un nou mandat de primar al Craiovei

În debutul lunii martie, Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat de primar al Craiovei și susține că, potrivit sondajelor, oamenii o consideră cel mai bun edil al Băniei. Alegerile locale din 2020 ar putea avea loc în 27 septembrie.

„Astăzi, Biroul Permanent Municipal Craiova a aprobat, în unanimitate, candidatura mea la Primăria Craiovei. Am fost foarte onorată să constat, în urma sondajului de opinie realizat, că locuitorii orașului considera că am fost cel mai bun primar de după revoluție și că un procent foarte mare dintre ei își doresc să revin ca primar. Le mulțumesc pentru încredere, atât lor cât și colegilor mei, și îi asigur că, în următorii patru ani, voi depune toate eforturile pentru ca toți cetățenii să se regăsească în proiectele primăriei!

În perioada imediat următoare voi prezenta echipa și programul cu care vin la primărie, cu o listă de investiții necesare nu doar pentru ridicarea gradului de confort, ci și pentru a avea cel mai frumos municipiu reședinta de județ din România!”, scria Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.