Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, despre tragedia de la Matei Balș: „Nu au existat probleme de căldură în ultima săptămână„ / „Trebuie să îmbunătățim siguranța și să facem investiții în spitale”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, despre tragedia de la Matei Balș: Nu au existat probleme de căldură în ultima săptămână„ / Trebuie să îmbunătățim siguranța și să facem investiții în spitale”
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în urma tragediei de la Institutul “Matei Balș” trebuie realizate investiții în spitalele din Capitală. De asemenea va fi introdus în bugetul pentru anul 2021 un capitol care se referă la un audit al instalațiilor tehnice din spitale și la intervenții pentru remedierea problemelor.

“Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale, atât cele care țin de Minsiterul Sănătății, cât și cele care țin de Primăria Capitalei. Trebuie să facem pentru asta investiții atât la spitalele care țin de Ministerul Sănătății, cât și la cele care țin de Primăria Capitalei. Am avut o dicuție cu majoritatea din Consiliul General și am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalațiilor electrice și a altor instalații din spital, cele 19 spitale ale noastre, cât și bani pentru intervenții, pentru remedierea problemelor pe care le găsim”, a precizat Nicușor Dan, la începutul ședinței Consiliului General al Capitalei.

Acesta a mai precizat cănu au existat probleme cu căldura în ultima săptămână la Matei Balș:

„Pentru că au apărut speculații referitoare la lipsa agentului termic, vreau să fiu foarte clar: Am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-center care primește telefoane în cadrul primăriei pe ceea ce înseamnă situația căldurii în București. Nu au existat probleme de căldură la Matei Balș în ultima săptămână, deci nici în această noapte”, a declarat primarul Nicușor Dan, la începutul ședinței de consiliu de vineri”, a precizat Nicu;or Dan.

Acesta a precizat că după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt în spitalele din București de la ISU și de la DSP. În toate cele 19 spitale, din punctul de vedere al siguranței la incendiu, nu au fost găsite probleme.

De asemenea, edilul a mai precizat că spitalele din București pot să ofere orice formă de sprijin pentru cei care nu mai pot fi tratați la “Matei Balș”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său