Primarul Sectorului 1, despre răspândirea coronavirusului: Hotelurile, puse la dispoziția celor aflați în carantină

Primarul Sectorului 1, despre răspândirea coronavirusului: Hotelurile, puse la dispoziția celor aflați în carantină

Primarul Sectorului1, Daniel Tudorache, a declarat, luni, la Gândul Live că, în contextul extinderii coronavirusului, mai multe hoteluri ar putea fi transformate în centre de carantină pentru românii suspectați de infectare cu coronavirus.

Cei care vin de la Otopeni se opresc în carantină în București. Este decizia Ministerului Sănătății. În continuare gradul de ocupare era la 5%. O să punem hotelurile la dispoziția celor care intră în carantină. Toți cei care intră în țară trebuie să intre în carantină. Avem un caz la unul din centrele din S1 o persoană s-a dus până în Grecia, s-a urcat în autocar…A venit aici…”, a precizat Daniel Tudorache pentru sursa citată.

Totodată, edilul a precizat că în aceste centre vor exista și psihologi, pentru ca oamenii să depășească mai usșor strea de anxietate creată.

Te întâlnești cu multe situații, dar trebuie să le treci. O să avem un psiholog la fiecare centru”, a spus Tudorache.

De asemenea, acesta a făcut referire și la acele persoane care vor să înșele autoritățile, mințind că vin din alte zone decât focarele de coronavirus. El avertizează că trebuie să învățăm din greșelile Italiei și să nu punem familia în pericol.

Și românii care au apelat la asemenea tertipuri să spună măcar corect: decât să îmbolnăvești familia. Cei care doresc să intre în România, trebuie să stea 14 zile în carantină. Te trezești cu oameni care vin din zona roșie de Covid-19 care încearcă să ne păcălească, dar se păcălesc pe ei înșiși.

Își îmbolnăvesc familia. Persoanele de o anumită vârstă, peste 60 de ani, au probleme mai mari cu acest virus”, a punctat primarul Sectorului 1.

El a făcut apel la calm în rândul populației, dând asigurări că nu vom rămâne fătă alimente.

Dacă închidem mall-ul, Carrefour-ul va fi deschis și orice magazin alimentar din sectorul 1 va fi deschis!

Asta le garantez oamenilor, vor fi aprovizionate, să nu își umple cămările. Eu zic că o să trecem peste problema asta, dacă avem mult calm. Să învățăm să nu ne păcălim, să nu ne furăm căciula”, a mai spus edilul Sectorului1.