Programele Rabla și Casa Verde vor continua. Măsurile anunțate de Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri (VIDEO)

Programele Rabla și Casa Verde vor continua. Măsurile anunțate de Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Guvernul României ia în ședința de miercuri decizii în mai multe domenii, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, care printre altele a anunțat continuarea programelor Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice.

Măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri

„În ședința de Guvern de astăzi vom lua decizii pe mai multe domenii. Unul dintre ele este domeniul social. Aici aprobăm o finanțare de 161 de milioane de lei pentru înființarea a 100 de centre de servicii sociale destinate vârstnicilor și, de asemenea, vom aproba documentul strategic privind incluziunea socială și reducerea sărăciei pentru perioada 2022-2027. Este un obiectiv prin care ne propunem să reducem numărul persoanelor expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale cu cel puțin 7% până în anul 2027”, a declarat oficialul.

Nicolae Ciucă a continuat cu domeniul mediului și investițiilor.

„În domeniul mediului și investițiilor, aprobăm bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 al Fondului de Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu. Aici este foarte important să subliniem că, practic, vom continua programele deja consacrate și mult așteptate de români, și anume Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice, și de asemenea vom lansa sesiuni noi de finanțare pentru programe care vor fi adaptate la cerințele impuse de noua realitate social-economică, și ne referim în principal la sisteme fotovoltaice, la transportul electric public, la infrastructura verde și, desigur, gestionarea deșeurilor”, a mai precizat premierul.

Vor fi luate decizii și în domeniul economic, spune Nicolae Ciucă.

„În ceea ce privește domeniul economic, vom asigura accesul la finanțarea întreprinderilor din agricultură. Prin această decizie, practic, dorim să încurajăm afacerile în zona rurală, prin memorandumul pe care îl vom aproba astăzi, programul Rural Invest va beneficia de un buget de 350 de milioane, iar el este destinat pentru a susține agricultura și industria alimentară românească, astfel încât să poată să devină mai competitive și, de asemenea, să putem să valorificăm potențialul agricol, ținând cont de tot ceea ce înseamnă și valoarea, și posibilele evoluții în asigurarea produselor agricole”, a adăugat Nicolae Ciucă, care a vorbit și despre îndeplinirea jaloanelor din PNRR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)