Propunerile PMP pentru noul an școlar, transmise lui Ludovic Orban: „S-a întârziat prea mult conectarea la internet a școlilor din România”

Propunerile PMP pentru noul an școlar, transmise lui Ludovic Orban: „S-a întârziat prea mult conectarea la internet a școlilor din România
Foto: Inquam Photos / George Calin

Partidul Mișcarea Populară (PMP) intervine în problematica începerii noului an școlar, iar partidul inființat de către Traian Băsescu vine cu propuneri în acest sens.

Guvernul României a anunțat că pentru noul an școlar, în contextul pandemic, are în vedere învățământul de la distanță, prin intermediul laptopurilor și tabletelor.

În opinia celor de la PMP, problema nu este tocmai simplu de tranșat, în condițiile în care 1 din 4 școli nu are conexiune la internet, 9 din 10 școli nu au laptop, PC sau tablete pentru educația digitală, peste 60% dintre cadrele didactice nu au organizat ore online, iar peste 50% dintre părinți nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie.

Propunerile PMP pentru Guvern, în vederea redeschiderii anului școlar

„Partidul Mișcarea Populară apreciază că s-a întârziat prea mult conectarea la internet a tuturor școlilor din România, preconizate fiind prelungirea crizei sanitare și evoluția pandemiei inclusiv în al doilea semestru al acestui an. Propunerile noastre pentru perioada imediat următoare sunt:

1. Prezentarea în mod oficial și transparent, în cel mai scurt timp, a criteriilor pe baza cărora vor fi repartizate tabletele și laptopurile către elevii care nu dețin astfel de dispozitive, și nici posibilitatea de a și le procura. Demersul este obligatoriu, în condițiile în care numărul dispozitivelor ce urmează a fi achiziționate de către Guvern nu ajung nici măcar pentru jumătate din numărul total al elevilor din mediul rural, deși inclusiv mediul urban se confruntă cu probleme de dotare a copiilor de vârstă școlară.

2. Prezentarea în regim de urgență a unor proceduri clare și specifice privind implementarea fiecărui scenariu în parte pentru deschiderea școlilor, astfel încât să nu fie lăsate strict la latitudinea autorităților locale decizii atât de importante pentru desfășurarea anului școlar”, a transmis PMP prin intermediul unui comunicat de presă.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc