PSD ar fi propus introducerea unei declarații de avere pentru toți românii

PSD ar fi propus introducerea unei declarații de avere pentru toți românii
Sursa foto: Pixabay

PSD a propus, în cadrul negocierilor de la Parlament, introducerea unor declarații de avere pe care să le completeze toți românii, o soluție agreată de principiu și de către PNL, însă discuțiile s-au blocat la modul de implementare, potrivit Antena 3. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a exclus posibilitatea ca inițiativa să se concretizeze anul viitor.

„Anul viitor, exclus. Trebuie să înțeleagă toată lumea: noi vom discuta o altă abordare fiscală din perspectiva aceasta în momentul în care avem digitalizare totală pe economie, nu numai pe instituții”, a declarat ministrul Finanțelor.

PSD ar fi propus introducerea unei declarații de avere pentru toți românii, iar ideea ar fi fost agreată de principiu și de PNL

Discuția dintre liderii PNL și PSD s-a blocat atunci când s-a ajuns la forma viitoarei declarații de avere.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate pentru Antena 3.

Ideea nu este una tocmai nouă și fusese vehiculată și în timpul guvernării PSD. Varianta fusese susținută de ministrul de Finanțe de la acea vreme, Eugen Orlando Teodorovici, însă și atunci s-a renunțat la implementare pentru că nu s-a găsit o soluție aplicabilă.