PSD, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia: A fost unul dintre cei mai eficienți miniștri. Conduita sa e onorabilă

PSD, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia: A fost unul dintre cei mai eficienți miniștri. Conduita sa e onorabilă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat a reacționat la decizia lui Adrian Chesnoiu de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii și de a se suspenda din formațiune, după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale parlamentare ca să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu. PSD susține că respectă decizia lui Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare pentru a înlătura orice suspiciune asupra activității sale, mai transmite partidul.

PSD, reacție în cazul lui Adrian Chesnoiu

„PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”, a transmis partidul.

Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii și a cerut ridicarea imunității sale parlamentare

Amintim că DNA a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu pentru ca acesta să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu în legătură cu trucarea unui concurs.

Mai târziu, Chesnoiu a transmis că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! (…)

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a transmis Chesnoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe