PSD: Guvernul a legiferat decimarea în masă a urșilor bruni. Cerem Avocatului Poporului să conteste la CCR Ordonanța de Urgență

PSD: Guvernul a legiferat decimarea în masă a urșilor bruni. Cerem Avocatului Poporului să conteste la CCR Ordonanța de Urgență
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Ordonanța de Urgență adoptată miercuri de Guvern privind intervenția în cazul urșilor. Social-democrații acuză că această OUG practic lasă animalele „în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”. „Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern”, au mai susținut aceștia.

PSD critică Ordonanța Guvernului privind intervenția în cazul urșilor

„Voi sunteți problema, nu urșii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîțu lasă urșii – simbolul României, în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee!

PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanță odioasă a Guvernului!

Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!”, au transmis social-democrații, într-o postare pe Facebook.

PSD mai atrage atenția că urșii au ajuns să coboare în zonele locuite de oameni deoarece le-au fost distruse pădurile, casa lor.

„Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow!

În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice.

N-ați făcut nimic, dar acum dați liber la împușcat! Fără milă, fără remușcări și fără nicio jenă!”, se mai arată în mesajul PSD.

În final, social-democrații notează că incompetenții din Guvern ar trebui relocați, nu urșii: „În contrapartidă, Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați! Au făcut destul rău României!”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind aprobarea normelor de intervenție imediată pentru specia de urs brun. El a cerut Ministerului Mediului să vină cu strategia de control al populației de urși pe termen lung. La rândul său, Robert Szep, secretar de stat în Minister, a anunțat că amenzile pentru hrănirea urșilor de către persoanele fizice ar putea fi dublate sau chiar triplate.