Radu Banciu, despre candidatura lui Dragnea la șefia PSD: A fost dilema vieții lui. PSD trebuie oarecum să se restarteze, să rămână absolut la fel. Dar totuși să vină cu două etichete noi (VIDEO)

Radu Banciu, despre candidatura lui Dragnea la șefia PSD: A fost dilema vieții lui. PSD trebuie oarecum să se restarteze, să rămână absolut la fel. Dar totuși să vină cu două etichete noi (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre Liviu Dragnea care și-a anunțat candidatura la șefia PSD.

„Nu știa ce să facă. A fost dilema vieții lui. Candidez sau nu? Ne-a spus și data trecută – trebuie să evaluez, să văd exact. (…) Vrea să rezolve problemele doctrinale și factorii de stabilitate ai partidului. Până nu va rezolva problemele astea nu va fi liniștit. PSD trebuie oarecum să se restarteze, evident, să rămână absolut la fel. Dar să vină totuși cu două etichete noi. Asta își propune Dragnea – ei să fie la fel, să meargă ca și până acum, dar poate totuși pe etichetele alea să se vadă luciul”, este de părere realizatorul.

Totodată, Banciu a comentat și afirmația lui Ion Iliescu care e nemulțumit că toți membrii PSD au mână liber la a vota șeful social democraților.

„Bunicuța nomenclaturistă știa de pe vremuri – avea mandat unul cu burtă, cu ceafa de taur la cușetă venea pe tren și spunea că toți votează cu Dragne. Acesta era mandatul. Această deschidere nu-i cade bine unuia care nu a reformat niciodată niciun degetar. Asta sună a democrație. Din punctul lui de vedere, 10-15 oameni să fie mandatați, trimiși pe tren…”, a explicat Banciu.

Realizatorul susține că atunci când Ion Iliescu iese în spațiul public și vorbește despre un anumit subiect, dacă e mai vechi de două săptămâni, totul de rezumă la Nicolae Ceaușescu.
„Exemplul lui Iliescu? Nea Nicu. Vrea acum să îi mai tragă din când în când câte-o zmetie. Nu cu Ceaușescu trebuie să te războiești astăzi”, a conchis acesta.

Radu Banciu, despre candidatura lui Dragnea la șefia PSD

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)