Radu Oprea: Negocierile pe programul de guvernare, finalizate în proporție de peste 90%. PSD ține foarte mult la creșterea pensiilor, alocațiilor și salariului minim (VIDEO)

Radu Oprea: Negocierile pe programul de guvernare, finalizate în proporție de peste 90%. PSD ține foarte mult la creșterea pensiilor, alocațiilor și salariului minim (VIDEO)
Foto: Ștefan Radu Oprea / Facebook

Negocierile pe care le poartă PSD, PNL și UDMR pentru creionarea programului comun de guvernare sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, însă se discută în continuare pe capitolele Muncă și Justiție, dar și despre zona fiscală, a precizat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al social-democraților, luni, la sediul partidului.

Radu Oprea (PSD): „Ținem foarte mult la pachetul de măsuri sociale, și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”

„Vreau să vă spun că discuțiile de astăzi au fost axate pe prezentarea stadiului negocierilor și în special pe stadiul negocierilor pentru programul de guvernare. După cum știți, ele sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu. Rămâne trei excepții și rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe capitolul Justiție. Noi, cei de la Partidul Social Democrat, ținem foarte mult la pachetul de măsuri sociale, și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim. Sunt măsuri foarte multe care au fost preluate din programul PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat cu ce nivel ar urma să crească pensiile, social-democratul a afirmat: „Și aici, știți foarte bine discuțiile din spațiul public, Partidul Social Democrat spune și susține cu argumente că ele trebuie să crească cu 11 procente. Acum, în acest moment, se fac simulări asupra impactului financiar. Vor fi în continuare discuții, de aceea acest capitol referitor la buget-finanțe nu a fost închis”.

„Specialiștii din cadrul Partidului Social Democrat au fost inclusiv la negocieri cu simulări cu impact și au venit și cu soluții de unde pot fi acoperite acestea. Au fost prezentate în cadrul comisiei. Sigur că resursa principală va fi din interiorul bugetului de stat pentru că este o chestiune de principiu, este o chestiune de a veni cu măsuri de compensare pentru cei a căror putere de cumpărare este afectată foarte tare. Atât timp cât inflația atinge o cifră de peste 7,9% și în fapt inflația reală, pentru că acel coș zilnic al produselor pe care le fosesc cei cu venituri foarte mici s-au scumpit mai mult de 10%, este nevoie obligatoriu de o măsură de compensare a puterilor de cumpărare. 11% este o cifră corectă, din punctul nostru de vedere”, a adăugat Radu Oprea, care a vorbit și despre certificatul verde.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană