Radu Oprea (PSD): Coaliția de dreapta nu a găsit soluţii pentru vaccinarea românilor din mediul rural sau din urbanul mic

Radu Oprea (PSD): Coaliția de dreapta nu a găsit soluţii pentru vaccinarea românilor din mediul rural sau din urbanul mic

Social-democrații acuză Guvernul că nu a găsit până acum soluții pentru vaccinarea anti-COVID-19 a locuitorilor din zonele rurale ale țării. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a vorbit, luni, într-o conferință de presă, despre existența a două Românii, una în care oamenii se pot vaccina în centre drive-thru și alta a celor din mediul rural.

Radu Oprea: Guvernul trebuie să se gândească şi la oamenii din mediul rural atunci când organizează vaccinare

„Am văzut poziţia premierului Florin Cîţu care ne spunea că ne putem vaccina mai pe chill. Există, din păcate, două Românii: România despre care vorbeşte Florin Cîţu, cea a celor care o duc bine, care pot să îşi permită să meargă la drive-through şi cea a românilor care se află în mediul rural sau în urbanul mic şi pentru care actuala coaliţie de dreapta nu a găsit soluţiile pentru a reuşi să se vaccineze”, a declarat Radu Oprea după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Reprezentantul PSD a mai spus că felul în care se face vaccinarea anti-COVID-19 în marile orașe este un lucru bun, însă nu este suficient și este nevoie de soluții și pentruu cei de la sate.

„Le sugerăm încă o dată să se uite în propunerile PSD şi să vadă că acolo există forme în care pot organiza caravane de vaccinare pentru un calendar precis, astfel încât să ajungă şi în mediul rural, să ajungă şi la oamenii care lucrează, care muncesc, care se trezesc dimineaţa foste devreme şi care ţin economia României în picioare. Trebuie să se gândească şi la ei atunci când organizează vaccinare. Ceea ce se întâmplă în marile oraşe este un lucru bun şi faptul că avem maraton al vaccinării şi faptul că avem posibilitatea de a ne vaccina din maşină, dar nu este suficient. Trebuie să se gândească guvernanţii şi la cei care nu au posibilităţi materiale”, a mai spus Radu Oprea.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, în cea mai recentăraportare, că în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost vaccinate 103.937 de persoane, aceasta fiind a doua zi consecutivă în care România depășește pragul de 100.000 de vaccinări. În același interval au fost consemnate 51 de reacții adverse.