Rafila: „Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susține un examen pentru a-și putea continua activitatea” (VIDEO)

Rafila: „Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susține un examen pentru a-și putea continua activitatea” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății a transmis că personalul medical angajat în pandemie va susține un examen pentru a-și putea continua activitatea din sistemul sanitar românesc. Alexandru Rafila spune că examenul le va permite să își continue activitatea în mod legal.

Totodată, social – democratul a anunțat că s-a aprobat prin lege continuarea activității în sistem de către personalul medical angajat în timpul pandemiei.

Examen pentru personalul medical angajat în timpul pandemiei

Ministrul Sănătății a anunțat că personalul medical angajat în timpul pandemiei va susține un examen, pentru a-și putea continua activitatea în mod legal.

S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activității acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări.

Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal. (…) Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii”, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

Peste 2.000 de posturi suplimentare au fost cuprinse în hotărârea de guvern

Ministrul Rafila a declarat că peste 2.000 de posturi suplimentare au fost cuprinse în hotărârea de guvern, iar în prezent se lucrează la un set de norme pentru realizarea examenului.

Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen.

Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (…) Aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe