Raluca Turcan, ministrul Muncii, noi informații despre Legea Salarizării: „Sistemul sporurilor, regândit radical” (VIDEO)

Raluca Turcan, ministrul Muncii, noi informații despre Legea Salarizării: „Sistemul sporurilor, regândit radical (VIDEO)
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Raluca Turcan a oferit noi informații despre Leagea Salarizării, în cadrul unei conferințe de presă, susținută miercuri, 17 martie.

„Am solicitat ministerelor de linie care coordoneazăactivități în domeiile lor de activitate, săprezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public, plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat ca fiindnecesare – În primul rând să existe unitate în privința salariului în plată,care se calculeazăpentru toate categoriile socio- profesionale.

Raluca Turcan: „Sporurile nu vor depăși 20% din salariul de bază”

Noi propunem ca salariul de bază, dela care săse calculeze salariile, săfie 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe conomie. De asemenea, dacăsunt sporuri necesare pentru a fi acordate, aceastea sănu depășeascămai mult de 20% din nivelulsalariului de bază.

(…) Sistemul sporurilor (n.r. – trebuie) săfie regândit radical; unele sporuri să fie gândite însumăfixă, pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice sau altele, să fie eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grila de salarizare a salariilor în plată.

În prezent, în România, 35.000 de persoane primesc și pensie, și salariu de la stat, potrivit ministrului Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)