Raluca Turcan: Nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare. Dicutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit (VIDEO)

Raluca Turcan: Nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare. Dicutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit (VIDEO)
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți că nu se discută despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre ”opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”.

”Respingem orice speculație și, mai ales, amatorismul unor oameni politici care, fie folosesc documente de lucru, fie merg pe vechea tehnică a deziformării și încearcă să sădească o stare de tensiune în rândul oamenilor. (…)

Reformele se asumă, se pregătesc și se prezintă la Ministerul Muncii. Așadar toate informațiile de detaliu legate de aceste componente, vrem să le prezentăm astfel încât atunci când oamenii primesc niște informații, acelea să fie corecte, să nu mai fie interpretate și să se creeze o stare de tensiune.

Ca să fie foarte limpede în privința vârstei de pensionare. Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Dicutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. O opțiune poiți să faci și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an”, a declarat Raluca Turcan.

Totodată, Turcan a precizat, referindu-se la stagiul de cotizare, că ”este absurd ca cineva să iasă în spațiul public și să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani, în condițiile în care acum, stagiul de cotizare maxim este de 35 de ani”.

„Sunt niște minciuni gogonate.”, spune ministrul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“