Rechizitoriu DNA. Ce a fost dispus să dea Liviu Dragnea pentru a obține o fotografie cu Donald Trump. Culisele vizitei în SUA a fostului lider PSD, trimis acum în judecată și pentru trafic de influență (VIDEO)

Rechizitoriu DNA. Ce a fost dispus să dea Liviu Dragnea pentru a obține o fotografie cu Donald Trump. Culisele vizitei în SUA a fostului lider PSD, trimis acum în judecată și pentru trafic de influență (VIDEO)

Detalii spectaculoase ies la iveală în dosarul în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată după ce ar fi dat șpagă pentru a ajunge la instalarea oficială a lui Donald Trump ca președinte al SUA, în 2017.

Dragnea i-ar fi constrâns pe premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu, dar și pe reprezentanți ai Ministerului Apărării (MApN) și ai Ministerului de Interne (MAI) să ofere contracte cu Armata Română unei companii americane, controlată de un apropiat al lui Donald Trump. În schimb, Dragnea ar fi obținut o vizită în SUA care ar fi trebuit să-i aducă beneficii de imagine uriașe.

Detalii din noul dosar în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată. Cum a ajuns fostul lider PSD în SUA, în 2017

Potrivit procurorilor anticorupție, Liviu Dragnea a dat tot ce putea da pentru a reuși să facă o poză cu Donald Trump la recepția dată de fostul președinte american la instalarea în funcție. Așa se face că fostul lider al PSD a transmis, prin Cristian Burci, toate potențialele mari afaceri ce puteau fi dezvoltate pe teritoriul României de către Elliott Broidy, cel care i-a facilitat lui Dragnea vizita la Trump.

Printre aceste afaceri se numără elicopterele Bell, avioanele F-16, Fondul Suveran la României, celebra idee a lui Liviu Dragnea de a strânge într-un fond de investiții companiile de stat profitabile românești și Roșia Montana, se arată în rechizitoriul procurorilor, citat în Știrile B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dar piesa de rezistență a fost achiziția de echipamente militare de către România de la firma lui Elliott Broidy printr-un contract ce se întindea pe patru ani și care avea o valoare de aproximativ 14 miliarde de dolari.

Potrivit unui email al lui Cristian Burci către Elliott Broidy, citat în rechizitoriul DNA, Liviu Dragnea le-a transmis faptul că este pentru prima dată în istorie când liderul celui mai mare partid din România, care are majoritate semnificativă în Parlament și controlează Guvernul, dorește să construiască o relație ”onestă” cu SUA, dar a precizat în schimb că pentru a construi acest lucru are nevoie de dezvoltarea unei relații de afaceri Liviu Dragnea – Elliott Broidy, în cadrul căreia compania Circinius să își ”asume” procesul de achiziție de echipamente militare de către România pe o perioadă de 4 ani, cu o valoare de aproximativ 3.5 miliarde de dolari pe an.

În schimb, procurorii susțin că Dragnea ar fi obținut de la Broidy bilete de 250.000 de dolari la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, servicii de imagine de 30.000 de dolari pentru PSD din partea unei companiei americane de marketing politic și promisiunea unei vizite în România a lui Donald Trump în mai 2017.

Dar Dragnea nu s-a ales decât cu poza în care se vede cum stă în picioare în fața lui Donald Trump. Poză care l-a trimis acum în fața judecătorilor sub acuzația de trafic de influență.

Liviu Dragnea ispășește acum o condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Cererea sa de eliberare condiționată va fi discutată pe 26 mai la Tribunalul București.