Robert Cazanciuc: Am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea

Robert Cazanciuc: Am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea
Foto: Robert Cazanciuc / Facebook

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că a depus, marți, în Parlament, proiectul de modificare a legislației penale astfel încât „niciun șofer băut, drogat, sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea”.

Robert Cazanciuc: „Legea Anastasia, în linie dreaptă”

Social-democratul s-a arătat bucuros că „inițiativa și-a găsit zeci de susținători” în rândul senatorilor.

„Așa cum am promis, astăzi am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea.

M-am bucurat să constat că inițiativa și-a găsit zeci de susținători, colegi senatori, care au semnat la depunerea ei. Proiectul își urmează cursul legislativ firesc, dar sper și îmi doresc ca legea să ajungă la promulgare cât mai repede posibil”, a scris Robert Cazanciuc, marți, pe Facebook.

Senatorul PSD a vorbit despre proiect și într-o intervenție pe B1 TV, pe 21 noiembrie, când s-a arătat de părere că actuala majoritate parlamentară înțelege că „valoarea supremă a omului este viața”.

„Ați spus puțin mai devreme despre șoferi. Potrivit DEX-ului, șofer este o persoană calificată care poate să conducă un autovehicul. Cine se urcă la volan fără permis nu este un șofer, nu este o persoană calificată să conducă o mașină, ci este un potențial criminal. Unii oameni folosesc, pentru a lua viața semenilor, arme, alții folosesc mașina pe post de armă. Toți cei care se gândesc să se urce la volan fără permis trebuie să știe că nu există altă cale pentru ei decât penitenciarul”, declara Robert Cazanciuc, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Urmăriți B1TV.ro și pe