Robert Negoiță: Nu mă mai regăsesc în PSD de patru ani. O dovadă de seriozitate din partea dumnealor ar fi să mă excludă din partid (VIDEO)

Robert Negoiță: Nu mă mai regăsesc în PSD de patru ani. O dovadă de seriozitate din partea dumnealor ar fi să mă excludă din partid (VIDEO)
Foto: facebook.com/Robert.Negoita

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a explicat că vine după patru ani în care nu se mai regăsește „deloc” în PSD și este de părere că „o dovadă de seriozitate” din partea social-democraților ar fi să îl excludă din partid. În direct pe B1 TV, edilul a vorbit despre alegerile locale din 2020, cursă electorală ce s-ar putea desfășura în condiții neobișnuite, având în vedere epidemia de coronavirus din România.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Robert Negoiță, despre delimitarea de PSD

„Mi-a atras atenția comentariul dumneavoastră cu Robert Negoiță, care se rupe de PSD. Eu m-am cam rupt de PSD de multă vreme, adică nu e o știre, nu surprinde pe nimeni chestiunea asta. Era în firea lucrurilor. Am văzut că au început să spună despre mine unele și altele. Cred că o dovadă de seriozitate din partea dumnealor ar fi să mă excludă din partid – aștept treaba asta de multă vreme, asta este normalitatea. Legea aceea care spune că primarul să nu-și piardă mandatul e puțin nedreaptă. Pe final de mandat, când discutăm de realegere, că nu e ca și când au fost alegeri acum o lună sau două luni de zile și după ce m-am ales cu sprijinul partidului, nu mă mai regăsesc acolo. Nu, eu vin după patru ani în care nu mă mai regăsesc deloc în acea formațiune și discutăm acum de prezentarea în fața electoratului, în care atâta vreme cât nu mă regăsesc acolo, mă duc într-o zonă sau am mers într-o zonă în care mă simt mai confortabil”, a declarat Robert Negoiță.

Ce a spus primarul Sectorului 3 al Capitalei despre alegerile locale

El a explicat că discuțiile despre calcule politice și diverse scenarii referitoare la eventuale alianțe sunt inutile prin comparație cu discuțiile concrete, despre proiecte, rezultate și viziuni pentru postul de primar.

„Preocuparea mea este aceea, cetățeanul unde este? Nu e demagogie, este o realitate! Dacă ieșim pe stradă să stăm de vorbă cu oamenii, de prea multe ori ne reproșează, că e un reproș, chiar nu găsiți, domne`, și alții? Chiar nu găsiți, domne`, și niște oameni normali care să fie în stare să facă lucruri? Nu e prima dată când spun asta, ar trebui să vorbim mai mult de proiecte, de rezultate. Nu este doar pregătirea pentru alegeri, ci este încheierea unui mandat, în care fiecare, din toți cei care se prezintă să mai câștige un mandat, ar trebui să ne spună ce au făcut în ultimul mandat sau în ultimele mandate. Asta ar trebui să fie discuția esențială, nu cine cu cine se aliază. Din punct de vedere democratic, cu cât avem mai mulți candidați, cu atât este mai bine pentru electorat, cu atât este mai democratic”, a adăugat edilul.

Referitor la faptul că, uneori, oamenii și-ar putea îndrepta privirea și către eventuale alianțe, Robert Negoiță a subliniat: „Îmi place să cred că măcar în București cea mai mare parte a electoratului s-a maturizat și că nu mai merge după fentă. Îmi place să cred chestiunea asta. Este un obiectiv al meu. Haideți să ne propunem fix chestiunea asta, nu aranjamente. Nu noi stabilim aici și nu ne întâlnim noi cinci, șapte, 10, câți om fi, să stabilim cine este viitorul primar al Bucureștiului, cine e viitorul parlamentar, cine e viitorul președinte șamd, ci până la urmă noi trebuie să cream acea conjunctură în care cetățenii să poată să vină, să aleagă. Noi trebuie să prezentăm cât putem noi de mult chestiuni concrete”.

Urmăriți B1TV.ro și pe