România are un nou ambasador la NATO. Ce decrete a semnat luni președintele Klaus Iohannis

România are un nou ambasador la NATO. Ce decrete a semnat luni președintele Klaus Iohannis
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru acreditarea lui Dănuț-Sebastian Neculăescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentat permanent al României la NATO și șef al Delegației Permanente a României la NATO, arată comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Tot atunci, șeful statului a semnat decretele privind eliberarea Ecaterinei-Elena Pârvu din funcția de judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, respectiv privind eliberarea Danielei Constantin din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, fiind vorba despre două cazuri de pensionare.

Cine este Dănuț-Sebastian Neculăescu, acreditat de președintele Klaus Iohannis în poziția de ambasador la NATO

Născut în 1975, Dănuț-Sebastian Neculăescu este absolvent al Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității din București și al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, București. Potrivit MAE, noul ambasador la NATO a absolvit cursuri ale Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe (2002), Academiei Diplomatice din Marea Britanie (2002) și Colegiului NATO de la Roma (2003).

„Dănuț Sebastian Neculăescu este secretar de stat pentru afaceri strategice, este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. În perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global. Pe parcursul carierei diplomatice a îndeplinit responsabilități atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și în serviciul diplomatic exterior”, mai menționează MAE.

Totodată, între aprilie și iulie 2017, el a îndeplinit funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului.

„Anterior, din iunie 2016 și până aprilie 2017 a deținut funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice și, ulterior, pentru afaceri regionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A contribuit la aprofundarea dialogului strategic cu SUA, inclusiv prin participarea la consultări în cadrul Celei de a V-a reuniune a Task-Force-ului pentru implementarea Declarației comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA. De asemenea, printre principalele linii de mandat s-a numărat consolidarea Parteneriatului strategic bilateral pentru integrare europeană a Republicii Moldova”, mai spune MAE, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe