"Românii au uitat de corupție și #Colectiv și au votat PSD": Presa străină scrie despre rezultatele alegerilor din România

"Românii au uitat de corupție și #Colectiv și au votat PSD": Presa străină scrie despre rezultatele alegerilor din România

Rezultatele alegerilor parlamentare din România, în care PSD a obținut o victorie zdrobnitoare, a fost relată pe larg și în presa străină care s-a declarat surprinsă că după ce în urmă cu un an un premier social-democrat, Victor Ponta, a fost dat jos de la guvernare în urma protestelor de după tragedia de la Colectiv, acum românii au adus din nou PSD la putere cu un scor mare.

"La un an dupa ce social-democratul Victor Ponta a fost înlăturat din funcția de premier de proteste masive (dupa tragedia din Colectiv – n.red.), PSD este gata sa preia din nou puterea" scriu jurnaliștii de la Politico.

"Partidul președintelui Klaus Iohannis (PNL) a ieșit pe un loc secund la mare distanta, cu 20,8%, potrivit exit-poll-urilor. PNL și miscarea anticorupție Uniunea Salvați România sperau să își unească forțele pentru a-l menține pe Cioloș la putere", mai relatează Politico.

La rândul său, Euronews scrie că"se pare că românii vor înapoia puterea PSD", după ce partidul a pierdut-o anul trecut, când incendiul din Colectiv a declansat proteste uriațe. De atunci, însă, manifestațiile împotriva corupției și neglijenței au dispărut, mai afirmă Euronews, care menționează și că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

Reuters prezintă rezultatele exit-poll publicate de IRES și CURS-Avangarde, fără să comenteze prea mult situația politica, în timp ce Bloombergpunctează căPSD este pe cale să se întoarcă la putere, "la un an după ce revolta publica l-a dat jos pe premierul social-democrat".

Publicația britanică Daily Maila prezentat succint rezultatele exit-poll-urilor, însă a realizat o fotogalerie a alegătorilor români, în viziunea sa. Imaginile prezintă, în mare parte, pensionari, oameni de la țară și persoane de etnie rromă.

Urmăriți B1TV.ro și pe