Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Versetul care a fost schimbat

Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Versetul care a fost schimbat

Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată.Măsura intră în vigoare din 29 noiembrie.Biserica Catolică a considerat că trebuie să modifice versetul„nu ne duce în ispită” în „nu ne abandona ispitei”.

Din data de 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, rugăciunea o să fie rostită într-o formă actualizată, potrivit Rador.

Modificarea rugăciunii s-a făcut datorită dorinței lui Papa Francisc și este o modificare care privește în esență traducerea din textul original în greaca veche.

La slujba de duminică, 22 noiembrie 2020,rugăciunea „Tatăl nostru”a fost rostită pentru ultima oară în forma pe care o cunosc toți credincioșii.

Ce verset al rugăciunii „Tatăl nostru” a fost actualizat?

Versetul pe care Biserica Catolică a considerat că trebuie să îl actualizeze este„nu ne duce în ispită”, care începând de acum va deveni „nu ne abandona ispitei”, potrivit Kanal D.

Papa Francisc a precizat că este necesar ca această rugăciune, rostită de majoritatea credicioșilor, să fie actualizată.

„Nu mă lăsa să cad în ispită” este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat.”, declara Papa Francisc, potrivitadevarul.ro.

„Tatăl nostru” este rugăciunea rostităatât de către credincioșii catolici, cât și de cei ortodocși.

Urmăriți B1TV.ro și pe