Scandal la PDL: Liste cu numele vicepreşedinţilor, distribuite înaintea votului

Scandal la PDL: Liste cu numele vicepreşedinţilor, distribuite înaintea votului

Liste cu persoanele care ar urma să fie alese în conducerea PDL au fost distribuite duminică delegaţilor democrat-liberali. În pauza dintre alegeri, democrat-liberalii au primit o listă cu 15 nume care ar trebui votate pentru funcția de vicepreședinte. Aceștia ar face parte din tabăra actualului președinte Emil Boc, dar și a lui Vasile Blaga, după înțelegerea celor două părți.

Liderii PDL spun însă că listele au fost date, cel mai probabil, pentru că mulți delegați din țară nu cunosc bine candidații

Premierul Emil Boc a ținut să precizeze că aceste liste nu au venit din partea conducerii centrale a partidului și că sunt cel mai probabil realizate de cei care fac lobby dezorganizat, dovadă că Ion Ariton figura pe aceste liste, însă ulterior s-a retras din cursa pentru un postde vicepreședinte.

„Fiecare poate să-și facă orice calcule dorește, în cabina de vot el decide în cunoștiiță de cauză”, a declarat Emil Boc

Politicienii spun că aceste liste sunt mai degrabă o recomandare pentru liderii din teritoriu care nu cunosc foarte bine conducerea de la centru.

Din listă fac parte Ion Ariton, Dorin Florea, Ghorghe Ștefan, Elena Udrea, Romeo Raicu, Anca Boagiu, Monica Macovei, Traian Igaș, George Scripcaru, George Stănișoară, Florin Popescu, Mircea Hava, Gheorghe Albu, Mihaela Popa și Mircea Banias.

Vot cu lista stabilită pentru vicepreşedinţii PDL

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)