Se caută Regina: Şeful ANAF, Sorin Blejnar, verificat de Corpul de Control al premierului

Se caută Regina: Şeful ANAF, Sorin Blejnar, verificat de Corpul de Control al premierului
Foto: evz.ro

Activitatea ANAF alături de șeful ANAF, Sorin Blejnar sunt verificați de Corpul de Control al premierului Emil Boc, informează Mediafax.

Controlul a fost făcut în urma scandalului șpăgilor din vămile românești.

„Întotdeauna când există o suspiciune de inadecvare într-o funcție de magnitutidinea celei deținute de domnul Blejnar, în mod evident că interesul premierului este maxim. Este normal să fie astfel de achete”, a declarat consilierul guvernamental, citat de sursa precizată.

Potrivit agenției de presă, premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că dacă DNA sau Parchetul vor face sesizării cu privire la începerea urmăririi penale a șefului ANAF, acesta va fi demis.

„Dacă Parchetul sau DNA îmi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, la fel cum am procedat în cazul oricărui demnitar împotriva căruia se începe urmărirea penală, va fi demis”, a afirmat Emil Boc.

Sorin Blejnar a fost acuzat în repetate rânduri de oameni politici din opoziție și de foști și actuali angajați din Vamă  ca el ar fi „regina” de pe tabla de șah a corpuției din vămi. Însă, șeful ANAF a dezmințit acuzațiile de fiecare dată.