Sebastian Burduja, susținut în unanimitate de Biroul Executiv al PNL pentru funcția de ministru al Digitalizării. Marcel Boloș va rămâne la Ministerul fondurilor europene

Sebastian Burduja, susținut în unanimitate de Biroul Executiv al PNL pentru funcția de ministru al Digitalizării. Marcel Boloș va rămâne la Ministerul fondurilor europene
Foto: Facebook

Biroul Executiv al PNL a decis, joi, în unanimitate, să îl nominalizeze pe deputatul Sebastian Burduja pentru funcția de ministru al Digitalizării. Marcel Boloș, actualul titular al portofoliului, va rămâne la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, acolo unde asigura deja conducerea interimară după demisia lui Dan Vîlceanu, au mai decis liberalii.

PNL a decis: Sebastian Burduja, la Ministerul Digitalizării. Marcel Boloș rămâne cu portofoliul fondurilor europene

Marcel Boloș, care a deținut portofoliul fondurilor europene și în guvernul minoritar Ludovic Orban, va rămâne la MIPE, acolo unde a venit să asigure interimatul după demisia lui Dan Vîlceanu.

Pentru funcția de ministru al Digitalizării, unde Marcel Boloș fusese numit după demisia lui Florin Roman, liberalii îl propun pe Sebastian Burduja, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților și lider al PNL Sector 1. În 2019 el a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, iar anterior a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.

Ca formare, Sebastian Burduja este licențiat al Universității Stanford și absolvent al unui dublu-masterat la Harvard în administrarea afacerilor și politici publice. Liberalul a absolvit în 2019 și un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București.

Urmăriți B1TV.ro și pe