Cum a fentat legea edilul din Sectorul 2, ca să le impună în continuare locuitorilor o taxă declarată ilegală. Contractul cu firma de salubrizare Supercom, prelungit cu 20 de ani

Cum a fentat legea edilul din Sectorul 2, ca să le impună în continuare locuitorilor o taxă declarată ilegală. Contractul cu firma de salubrizare Supercom, prelungit cu 20 de ani
Foto:Inquam Photos / Alexandru Busca

Continuă bătaia de joc la adresa locuitorilor Sectorului 2. Deși taxa de salubritate a fost declarată ilegală de instanță, Primăria le cere în continuare bani bucureștenilor. Edilul Mihai Mugur Toader a găsit o soluție prin care a fentat decizia magistraților.

Primăria Sectorului 2 nu a mai organizat licitație pentru serviciile de salubritate din 1999. În schimb, administrația a prelungit de mai multe ori contractul cu firma Supercom SA, informează Libertatea, citată de B1 TV. În plus, la începutul acestui an, Primăria condusă de politicianul invizibil Mugur Toader a suplimentat costul salubrizării atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Asta chiar dacă aceasta taxă fusese declarată ilegală de instanță.

Mugur Toader a găsit însă o chichiţă pentru a fenta legea. A redenumit taxa de gunoi taxă de habitat, pentru a putea să le ia în continuare banii bucureștenilor.

Din luna martie, fiecare locuitor din Sectorul 2 plătește 159 de lei pe an pentru ridicarea gunoiului. Este cea mai mare taxă de acest fel plătită de cetățenii unui oraș din România. De asemenea, municipalitatea S2 plănuiește să mărească de 2,5 ori taxa de salubrizare pentru persoanele juridice.

Și ca tabloul să fie complet, Mugur Toader a reușit să obțină în Consiliul Local și prelungirea cu 20 de ani a contractului cu firma Supercom. Acum mai este nevoie doar de acordul Consiliului General al Municipiului București.

Firma Supercom se angajează să realizeze un Centru de Management Integrat al Deșeurilor pentru aproximativ 45 de milioane de euro. Un centru similar a fost construit, însă, în Cluj pentru doar 4 milioane de euro.

Supercom este deținută de Ilie Ciuclea, supranumit Regele Gunoaielor. Ciuclea a fost senator PSD în legislatura 2008 – 2012, în locul lui Sorin Oprescu. Ulterior, el a devenit vicepreședinte UNPR, partidul lui Neculai Onțanu, fostul edil de la Sectorul 2.

Urmăriți B1TV.ro și pe