Ședință a liderilor coaliției în biroul lui Ludovic Orban de la Parlament: Care este principalul subiect discutat

Ședință a liderilor coaliției în biroul lui Ludovic Orban de la Parlament: Care este principalul subiect discutat
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderii coaliției de guvernare participă marți dimineață la o ședință în biroul de la Parlament al șefului PNL, Ludovic Orban, potrivit unor surse politice. Discuțiile au loc în contextul în care, marți, va fi dezbătută și votată, în Senat, moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Ședință a liderilor coaliției înainte de dezbaterea și votul asupra moțiunii simple împotriva ministrului Economiei

Premierul Florin Cîțu nu este prezent la ședința conducerii coaliției, aflându-se într-o vizită de lucru la Craiova.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalii au hotărât în ședința Biroului Politic Național,ca senatorii partidului să voteze împotriva moțiunii simple care îl vizează pe ministrul Economiei.

“Astăzi am dezbătut subiectul și am luat o decizie în biroul politic în care am mandatat senatoriiPNLsă voteze împotriva moțiunii inițiată de PSD. Când este vorba despre poziționări politice, Biroul Politic ia decizii politice. La fel am făcut și celeilalte moțiuni, din Camera Deputaților împotriva unui alt ministru. A existat un vot împotrivă. Nu vă dau identitatea, pentru că e democrație în partid. Am stabilit clar poziția politică a partidului”, a declarat Ludovic Orban.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Claudiu Năsui ajunge, marți, la votul final în Senat

Marți, la ora 16.00 este programată dezbaterea asupra moțiunii simple împotriva ministrului Claudiu Năsui, intitulată”O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Votul final va avea loc începând de la ora 17.00.

Ministrul Economiei este acuzat de social-democrați, inițiatorii moțiunii, că ”distruge economia României prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, a blocat investiţiile, vrea să vândă economia Româiei pe doi lei, a omorât HoReCa, blochează exporturile”.

„Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se mai arată în textul moțiunii simple.