Senatorul Daniel Savu: Mă mândresc cu faptul că am fost ofițer SRI. Candidez la președinția PSD pentru că doresc să fiu un factor de echilibru (VIDEO)

Senatorul Daniel Savu: Mă mândresc cu faptul că am fost ofițer SRI. Candidez la președinția PSD pentru că doresc să fiu un factor de echilibru (VIDEO)
Foto: B1 TV

Senatorul Daniel Savu, candidat la președinția PSD, a fost prezent în cadrul emisiunii Lumini și umbre unde a vorbit despre povestea sa și motivele candidaturii la șefia social democraților.
Savu a recunoscut că, de obicei, este descris ca „fostul ofițer SRI”.

„Eu am declarat că sunt ofițer SRI, la intrarea în politică. Am fost în slujba țării mele și am făcut lucruri de care sunt mândru. Ulterior am hotărât să fac politică”, a declarat Savu.

„După ce am ieșit din servicii am intrat în politică din dorința de a schimba ceva. Am crezut că le știam pe toate. Când am intrat în politică n-am știut nimic. Direct la PSD am mers. M-am gâdnit ce formațiune mi se potrivește mai mult. Sunt un tipic cetățean de stânga. Politicianul de stânga crede în bunăstarea tuturor, în statul mare și puternic, nu mic și slab. Am trăit întotdeauna ca un om de stânga. Nu am făcut avere în politică. Sunt senator din 2007. Foarte la limită îmi ajung banii”, a explicat politicianul.

Întrebat de ce candidează la președinția social democraților, senatorul a susținut că „e un gând al meu pe care îl am de foarte mult timp. Am vrut să parcurg toate etapele. Am fost un politician autentic. Două mandate am fost președintele organizației Ploiești. Seară de seară stăteam de vorbă cu oamenii”.

Referitor la faptul că va fi contracandidatul lui Liviu Dragnea, Savu a precizat că „de dragul democrației interne trebuie să fie mai mulți candidați. Eu aș vrea să fie cât mai mulți contracandidați. PSD nu mai e un partid de lider carismatic. Candidez pentru că doresc să fiu un factor de echilibru, aș dori să fiu un președinte care se consultă cu toți ceilalți. Am văzut derapaje care nu mi-au plăcut, în ultima perioadă. Au fost mulți lideri care au vrut să candideze, dar li s-a blocat candidatura”.

Parlamentarul a recunscut că „Liviu Dragnea era acolo când mi-am anunțat candidatura. Dacă vreau să fac ceva adevărat, trebuie să îmi anunț candidatura. Nu mi-am mai anunțat candidatura pentru președinția organizației județene. Vreau să candidez și la Primăria Ploiești pentru a duce la bun sfârșit un experiment.Am un proiect care se numește Transparență Totală la Primărie. Să pui pe un site tot ce cheltuiești la primărie”.