Senatorul PSD Florian Bodog, prima reacție după vestea că Senatul ar putea cererea DNA de ridicare a imunității: „Este vorba de o răzbunare penală”

Senatorul PSD Florian Bodog, prima reacție după vestea că Senatul ar putea cererea DNA de ridicare a imunității: „Este vorba de o răzbunare penală”
Sursă foto: Facebook / Florian Bodog

Senatorul PSD Florian Bodog, ministru al Sănătății între 2017 și 2018, susține că dosarul în care DNA îl suspectează de abuz în serviciu și fals intelectual că totul a pornit de la „o răzbunare personală” a unei fost angajate, pe care chiar el a dat-o afară.

„Subsemnatul am aflat de intrumentarea acestui dosar in care sunt vizat din presa, toate informatiile importante din dosar fiind facute publice ‘pe surse’ pentru a-mi afecta imaginea, subsemnatul nefiind niciodata chemat in fata organelor de ancheta pentru a-mi exprima punctul de vedere si pentru a clarifica toata aceasta situatie prezentata intr-un mod foarte denaturant’, spune Bodog, potrivit raportului Comisiei Juridice a Senatului, care l-a audiat in acest caz. Dupa audierea, senatorii juristi au decis sa propuna plenului Senatului sa nu ceara urmarirea penala a lui Bodog.

(…) Faptul ca se incearca doar discreditarea subsemnatului rezulta si din modalitatatea in care s-a desfasurat ancheta. Practic, in trei saptamani s-au administrat toate ‘probele’ si s-a si luat masura de a sesiza Senatul. Cu toate ca in dosar se arata ca organele de urmarire penala s-ar fi sesizat din oficiu am convingerea ca in realitate este vorba de o razbunare personala din partea doamnei… functionar public cu functie de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii, aceasta fiind, de fapt, cea care a formulat sesizarea penala. Dupa cum ati obsrvat din filele dosarului de urmarire penala, aceasta este singura persoana audiata, in afara de consilierii personali ai subsemnatului”, a declarat Florian Bodog, potrivit stiripesurse.ro.

Declarația sa vine în contextul în care Biroul permanent al Senatului ar putea include, luni, pe ordinea de zi a plenului, raportul Comisiei juridice privind solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Procurorii anticorupție lucrează la un dosar, care vizează modul în care Florian Bogod a angajat o consilieră, în perioada mandatului său la Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres. (Detalii AICI)